peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
Highlighted
CONTRIBUTOR *

CSV muoto

Kun käyttää Exceliä suomalaisella starndardimutoilulla niin kirjanpidosta viedyt tiedot muotoutuvat viennissä hassusti. Tuhat erottimena on pilkku ja desimaalierottimena piste, jotkut luvut muotoutuvat päivämääriksi.

 

Onkos tähän joku ratkaisu olemassa.

5VASTAUSTA5

Vastaus: CSV muoto

Hei,

 

Minkä raportin olet tulostanut CSV-tiedostona? Voisin vielä katsoa vastaavaa tiedostoa läpi, mutta oletuksena CSV-tiedosto ei ota kantaa Excelin muotoiluvaihtoehtoihin, eli CSV-tiedostomme luvut ovat esimerkiksi muotoa 12345,67.

 

Kun CSV-tiedoston avaa Excelissä niin Excel määrittää muotoilut siis sen jälkeen. Jos esimerkiksi avaat tekstityökalulla (esim. Notepad / Muistio) CSV-tiedoston auki, niin näet miten tiedot ovat CSV-tiedostoon kirjoitettu. CSV-tiedostossamme käytetään luetteloeroitinta eli tiedot on erotettu puolipisteellä ( ; ).

 

Ystävällisin terveisin,

Markus / ePasseli

CONTRIBUTOR *

Vastaus: CSV muoto

Huomasinkin että ainakin tuloslaskelma ja tase tulevat ihan järkevästi exceliin. Mutta juuri vielä testasin niin pääkirjan tilikohtainen vienti ainakin menee tosiaan sekaisin edelleen. Siis menen raportteihin ja valitsen pääkirja ja esim tilin 1910 alkutiliksi ja saman lopputiliksi.

Vastaus: CSV muoto

Kiitos tarkennuksista. Testasin asiaa vielä täälläpäin ja ihan oikeassa olet, eli sieltä löytyy nämä eroittimet ilmoittamallasi tavalla.

 

Pistän asian eteenpäin, jotta saataisiin Pääkirjaan myös samanlaiset muotoilut kuin Taseessa ja Tuloslaskelmassa. Laitan vaikka vielä tähän keskusteluun lisätietoja kun saan niitä.

 

Ystävällisin terveisin,

Markus / ePasseli

Vastaus: CSV muoto

Hei @okebor ,

 

CSV-raporttien lukumuotoilut on nyt korjattu vastaamaan normaaleja lukumuotoilumalleja. Korjaus on viety ePasseli versioihin tämän päivän päivityksessämme.

 

Mukavaa päivää!

 

Markus / ePasseli

CONTRIBUTOR *

Vastaus: CSV muoto

Kiitos, nyt homma toimii ainakin niiden osalt ajoita olen tarvinnut.