Minun alueeni
Apu
okebor
CONTRIBUTOR *

Määritä noston tyyppi

tekijä okebor

Kun kirjaan ostokuitteja kuvapankista niin tulee kohdassa "noston tyyppi" valintalista. No, meillä ainakin ostokuitit on melkein aina ostoja joko 24% tai 14% ostotililtä (4000 tai 4001). Ei kuitenkaan mitään mitä listassa on.  En löydä paikkaa josta voisin listaan lisätä meidän yleisimpiä tilejä?

9 VASTAUSTA9
okebor
CONTRIBUTOR *

tekijä okebor

Palailen tähän aiheeseen...   Siis pankkitapahtumien osalta asia ihan ok ja toimii. Mutta nyt on lisääntynty kassasta maksetut kuitit aika paljon ja edelleen kaipailisin sinne mahdollisuutta tehdä noita omia malleja. Nopeutaisi huomattavasti jos kuitteja kuitenkin kymmeniä kuukaudessa.

JonnaAikala
VISMA

tekijä JonnaAikala

Hei,

 

kiitos viestistäsi!

 

Pystyt hyödyntämään kirjanpitomalleja kassakuittien osalta seuraavasti:

 

"Pankki- ja kassatapahtumat" - vaihda ylhäälle "tili" -kohtaan "Kassatili" - lisää "Uusi kassatapahtuma" - määritä päivämäärä ja summa - Lisää.

Tämän jälkeen klikkaa kassatapahtumarivin päästä oranssista "Kohdista" -painikkeesta - valitse "Tapahtuma liittyy" -kohtaan "Muu nosto" - valitse "Määritä noston tyyppi" -kohtaan luomasi kirjanpitomalli.

 

Ennen tuota, sinun tulisi siis luoda kirjanpitomalli ePasseliisi. Kirjanpitomalleja pystyt siis luomaan kohdasta "Asetukset" - "Kirjanpitomallit" - "Uusi kirjanpitomalli". Valitse "Käyttötarkoitus" -kohtaan "Muu nosto" - valitse alhaalle tiliöinteihin toiseksi tiliksi 1900 -Kassatili sekä vastatiliksi haluamasi tili. 

 

Aurinkoisin terveisin,
Jonna

okebor
CONTRIBUTOR *

tekijä okebor

Hmmm...   nyt siis pitäisi ne kuvapankissa olevat kohdistaa. Tämä ei oikein siihen sovellu koska pitäisi olla lista kuvapankissa olevista kuvista jossain ensin ja sitten syöttää tiedot manuaalisesti kuitenkin??!

JonnaAikala
VISMA

tekijä JonnaAikala

Hei,

 

kiitos viestistäsi!

 

Mikäli kirjaat ohjeistamallani tavalla, löydät kirjausikkunasta "Liitä kuva" -painikkeen takaa kuvapankissa olevat kuvat, joita voit liittää kirjaukselle. 

 

Kuvapankin kautta suoraan kirjattaessa ei valitettavasti pysty käyttämään kirjanpitomalleja. Kirjaan tämän ylös kehitysehdotuksena, kiitos.

 

Ystävällisin terveisin,

Jonna

MarkusJokela
VISMA

tekijä MarkusJokela

Moikka,

 

Kun noston tyypiksi on valittu Ostokuitti, niin on vain ohjelman omat vakiopohjat käytettävissä ja omia tilejä ei pääse määrittelemään vakiopohjiin. Eli ainoastaan Oma tiliöinti -vaihtoehdolla voidaan kirjata ostokuitteja niille tileille kuin halutaan.

 

Olet ilmeisesti tottunut kirjaamaan näitä kuitteja Kuvapankista, mutta itse suosin toimintatapaa että kirjaukset kirjataan Pankki ja kassatapahtumat -toiminnosta.

 

Pankki ja kassatapahtumat -toimintoon kirjataan pankkitapahtumia jotka näkyy pankkitilillä. Eli oikeastaan kaikki rahaliikenteen tapahtumat, kuten esimerkiksi pankkikortilla tehdyt ostokset. Tällöin tapahtumat kohdistetaan kirjanpitoon ja kohdistuksessa voi käyttää valintaa Muu nosto , joka avaa laajemman pudotusvalikon erilaisia tiliöintimalleja. Tähän listaan pääsee vaikuttamaan kohdassa Asetukset - Kirjanpitomallit. Siellä pääsee luomaan uusia malleja ja voit niitä valita kohdistaessa pankkitapahtumia kirjanpitoon. Kun kohdistat tapahtumia kirjanpitoosi niin kohdistuksen yhteydessä näet Liitä kuva palkin sivun oikeassa reunassa. Sieltä voit liittää tuon kuvapankin kuittikuvan osaksi tapahtumaasi.

 

Ehkä mietit että tämä vaikeuttaa nykyistä käytäntöäsi, mutta suosin tätä tapaa siksi että:

  • Joka tapauksessa pankkitilin tapahtumat tulee käsitellä kirjanpitoon, joten ostokuitit ovat yksi osa-alue tätä kokonaisuutta ja näin kaikki tapahtumat tulee käsiteltyä samalla logiikalla.
  • Tätä toiminnallisuutta voi helpoittaa siten että avaa ohjelmaan pankkiyhteyden, jolloin tilitapahtumat tulevat säännöllisesti ohjelmaan tiliotteiden kautta. Jos ei haluta pankkiyhteyttä käyttää niin pankki ja kassatapahtumat toimintoon voidaan tuoda verkkopankista ladattu CSV-tiliote myös, jolloin pankkitapahtumat listautuvat CSV-tiedoston mukaan.
  • Eli helpoimmillaan tarvitsee vain muistaa 3 asiaa tapahtumien käsittelyssä:
    • Pankkitapahtumat ohjelmaan, joko manuaalisesti, CSV-tiedoston avulla tai Pankkiyhteyden kautta
    • Pankkitapahtumat kohdistetaan kirjanpitoon kirjanpitomallien avulla (Muu nosto)
    • Ostokuitteihin liitetään kuvat kun tapahtumaa ollaan kohdistettu (Liitä kuva painike tapahtumaa kohdistaessa)

 

Tämä meni hieman ohi aiheen, mutta halusin nostaa tämän asian tähän yhteyteen. 🙂

 

Autan lisää mielelläni, jos tulee kysymyksiä mieleen.

 

Ystävällisin terveisin,

Markus / ePasseli

 

okebor
CONTRIBUTOR *

tekijä okebor

Hmmm...   ihan hyvä saada vaihtoehtoisia toimintatapoja (uusi ohjelman käyttäjä olen, vanha omatoimikirjanpitäjä kuitenkin).

 

Katsoin Osuuspankista, niin näyttäisi siltä että sieltä saa csv-muodossa vain tiliotteen kuun lopussa(?). Näin ollen on aika hitonmoinen määrä kerralla kirjattavaksi - jota yritän välttää vanhan kokemusperäisen tieodn pohjalta.  Toisaalta tuntuu pikaisesti ajatellen aika hassulta että tekee manuaalisesti ensin pankkitapahtuman ja sitten "toiseen kertaan" kohdistaa sen muuhun tapahtumaan.

 

Nyt olen jo kokenut aika käteväksi päivittäin tuolta kuvapankista tosiaan sen oman tiliöinnin kautta kirjata tapahtumat, mutta tässä siis ihmettelin kun ei ole mahdollisuutta tehdä "kirjanpitomallia" siihen valikkoon.

MarkusJokela
VISMA

tekijä MarkusJokela

Kiitos vastauksesta! Tuota en tiennytkään että OP:sta saa CSV-tiliotteen vain kuukauden päätyttyä. Vielä nostan kuitenkin esiin tuon pankkiyhteys -vaihtoehdon, eli sen avulla kaikki tilitapahtumat tulevat automaattisesti Pankki ja kassatapahtumiin. Näistä tapahtumista automaattisesti kohdistuu myyntilaskujen suoritukset ja ohjelman kautta maksetut ostolaskut. Eli kohdistettaviksi tapahtumiksi jäisi ne muut pankkitapahtumat joista ei ole ohjelmassa tapahtumaa (pankkikulut, pankkikorttimaksut, jne.).

 

Mutta ymmärrän kyllä tuon tarpeesi omien kirjanpitomallien lisäämiseksi ostokuittia kohdistaessa. Teen tästä kehitysehdoituksen ohjelmaamme, jos kirjanpitomallit olisivat valittavissa myös ostokuittin kirjauksessa.

 

Ystävällisin terveisin,

Markus / ePasseli

okebor
CONTRIBUTOR *

tekijä okebor

Selvitin Osuuspankista. Tositetiliotteen jonka saa csv muodossa voi määrittää muodostumaan useammankin kerran kuussa kun pyytää erikseen. Nyt pyysin sen neljä kertaa kuussa ja meinaan kokeilla tuota ehdottamaasi tapaa. (veloittavat toki 80 cnt jokaisesta tiliotteen hausta 😉  )

MarkusJokela
VISMA

tekijä MarkusJokela

Aah okei! No hyvä homma että sieltä löytyi vaihtoehto myös tälle pienemmälle aikavälille. 

 

Tuo tilitapahtumien käsittely on tiliotteen kautta kätevää varsinkin, kun ottaa kirjanpitomallit hyötykäyttöön. Muutamien kertojen jälkeen homma rutinoituu ja uskon että tämä helpoittaa kirjanpidon laatimista ja laskujen seuraamista. Tällöin ei tarvitse myyntilaskujenkaan suorituksia katsoa tilitapahtumista kun suorituksiin tulee alustava hyväksyntä viitenumeron perusteella.

 

Laita vaikka kokemuksia tänne kun saat homman rullaamaan. Hymiö Onnellinen

 

Niin ja jos kaipailet apuja niin autamme mielellään!

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!