peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR *

Verkkolaskun vastaanotto

PimpeliPom - mInäpä täällä taas kyselen...

 

Olen asettanut ruksin että vastaanotetaan verkkolaskuja. Näyttää toimivan ainakin joidenkin toimittajien kohdalla, tulee siis sinne ostolaskujen luonnoksiin josta voin ne tiliöidä ja hyväksyä. (mielestäni yksi toimittaja ei tule?)

 

MUTTA - eikö ko laskut menekkään pankkiin enää kun ne tänne otetaan? Ja toisaalta eikö hyväksyminen jotenkin voisi palta pankkiin tietona.  Joo - ohjeissa lukee että jos ei ole aktiivista pankkiyhteyttä niin pitää tehdä manuaalisesti.  Olenkohan ymmärtänyt oikein?  Jos noin on, niin pitää siis valita saako e.laskut suoraan pankkiin josta ne on helppo hyväksyä, vai haluaako ne suoraan kirjanpitoon jossa toki pdf-muotoinen lasku on fiksumpi kun pankin tulostama "raakaversio", mutta sitten maksutiedot pitää erikseen käydä pankkiin kirjaamassa.

1VASTAUS1

Vastaus: Verkkolaskun vastaanotto

Hei,

 

Tarkempia tietoja saat ostolaskujen saapumisista ja mahdollisista ongelmista kun olet yhteydessä asiakaspalveluumme support@epasseli.fi. Voimme tällöin tarkistaa tarkemmat tapahtumat ostolaskujen suhteen että mitkä on saapunut sinulle ja onko siellä ollut ongelmia vastaanoton suhteen.

 

Pankki ei ole liitoksissa mitenkään verkkolaskujen vastaanoton kanssa. Verkkolaskuoperaattorinamme toimii Maventa ja Maventa on kytketty osaksi ePasselia. Eli käytännössä sinulla on verkkolaskuosoite johon toimittajat voivat lähettää verkkolaskuja sinulle. Ne saapuu Maventaan ja sitä myöden ne luetaan ePasseliisi ostolaskujen luonnokseksi. Missään vaiheessa tietoja ei mene pankkiin koska pankki ei ole tässä vastaanottoprosessissa mitenkään mukana.

 

Kun ostolaskut ovat luonnoksena, niin saat ne sieltä hyväksyttyä ja tällöin ne tallentuvat myös kirjanpitoosi. Jos sinulla ei ole pankkiyhteyttä aktiivisena ohjelmassa niin silloin sinun pitää maksaa laskut ohjelman ulkopuolelta eli esimerkiksi verkkopankista. Jos puolestaan sinulla on pankkiyhteys aktiivisena niin silloin voit maksaa laskun suoraan ePasselista eli laskun hyväksynnän jälkeen sinulla on mahdollisuus siirtää maksupyyntö ostolaskusta omaan pankkiisi ja pankki maksaa laskun määritetyn päivän mukaisesti.

 

Mutkattomin ratkaisu on aina että ePasselissa olisi pankkiyhteys aktiivisena, silloin tiedot siirtyvät kirjanpitoon sekä maksut pystytään vaivattomasti hoitaa suoraan ohjelmasta.

 

Markus / Visma ePasseli