peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR *

Voittomarginaalin ALV

Saisiko selvennystä seuraavaan ongelmaan.

 

Siirsin ensimmäistä kertaa yrityksemme aikana voittomarginaalin ALV: lliselle tilille ohjeenne mukaan. Ohje oli erittäin selkeä ja helppo seurata. Kiitos siitä. 🙂 Ohjelma poisti kuitenkin saman summan pois liikevaihdosta ja yhteenvetosivun tulot, kulut, tuotto/tappio -palkeista. Mielestäni poistui sekä marginaaliverotettavan myynnin osuus tuloista sekä marginaaliverotettavan ostojen osuus kuluista. Onko se nyt näin ok vai pitääkö esim loppuvuodesta lisätä manuaalisesti samat luvut näille tileille, että liikevaihto ei vääristy. Kiitos etukäteen!

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Voittomarginaalin ALV

Moikka!

 

Aiemmassa ohjeistuksessamme käytimme marginaaliveron laskemiseksi myynti- ja ostotapahtumissa käytettyjä tilejä, jolloin niiden saldot nollaantuivat ja jäljelle jäi vain marginaaliveron osuus. Tällöin tuloslaskelmallekkin kirjaantui vain voittomarginaali, niin kuin olit huomannutkin.

 

Päivitin ohjeistustamme tämän osalta ja nyt kuukauden viimeiselle päivälle kirjatussa manuaalitositteessa ei käytetä enää muita tilejä kuin 3437 - Marginaaliverotuksen suoritettava arvonlisävero. Ohjeistuksessamme hyödynnetään tätä samaa tiliä arvonlisäveron laskemiseksi. Alla on kuva esimerkkitositteesta jossa on laskettu 500,00 euron voittomarginaalin ALV. 

 

image.png

 

Eli esimerkissä olen kirjannut 3437 -tilille summan 500,00 Debet puolelle ilman ALV-koodia. Samaa tiliä käyttäen kirjataan vastakirjaus, jossa käytetään puolestaan ALV-koodia. Tällöin ALV-raportille tulee voittomarginaalin arvonlisävero.

 

Tämä on meidän ohjeistuksemme tähän asiaan liittyen, mutta suosittelen tarpeen vaatiessa kääntymään kirjanpidon erityisasiantuntijan puoleen jos tämä herättää epäselvyyksiä.

 

Toivottavasti tästä oli kuitenkin apuja. 🙂

 

Ystävällisin terveisin,

Markus / ePasseli