Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

alkusaldo ja omapääoma

tekijä Anonymous

Moi, olen käyttöönottamassa Passeli Standard ohjelmistoa rekisteröidylle yhdistykselle. Laitoin aloittavan taseen ohjeiden mukaan (kredit tilit - merkkisinä). Laitoin kredit tileille (vastattavaa) edellisten tilikausien voitot, kuluneen viimeisen tilikauden voiton ja lyhytaikaisessa vieraassa pääomassa olevat kerätyt rahastot. Debit puolelle (vastaavaa) laitoin + merkkisinä pankkitilin saldon ja jäsenmaksusaamiset. Näin tekemällä summa on 0, mutta kun katson tasetta, niin omapääoma näyttää negatiivista???

12 VASTAUSTA12
Anne-MariH
CONTRIBUTOR **

tekijä Anne-MariH

Hannan kyselyyn lisäyksenä pyyntö: tase-erittelyn tulostus. Nyt ei saa lainkaan tulostettua.

Anne-MariH
CONTRIBUTOR **

tekijä Anne-MariH

Vinkki muokkaamiseen:

1. Tulosta tase (ja tuloslaskelmakin) näytölle ja valitse näytöltä kaikki (Ctrl+A tai hiirellä maalaamalla) ja kopioi

2. Avaa excel ja liitä 

3. Ja sitten vaan muokkailemaan 🙂 Aika helposti saa hyvän/selkeän näköisen

Anne-MariH
CONTRIBUTOR **

tekijä Anne-MariH

Uskoisin ettei tämä ole ohjelmakehittäjille kovinkaan suuri haaste toteuttaa. "Taustallahan" luvut voivat pyöriä negatiivisina, kyse pelkästään tulosteista. Toinen mitä kovin olen kaivannut (olen uusi käyttäjä 2020), on porautuvat raportit. Tein ennen Yrityspasselilla näitä juttuja ja siellä on tosi kivat raportit 🙂 Ja juuri tuo exceliin tulostaminenkin oli näppärä käyttää, välillä ihan vain kaunistuksen vuoksi säätelin ulkoasuja 🙂

Anne-MariH
CONTRIBUTOR **

tekijä Anne-MariH

Hei, minäkin yhdyn tähän keskusteluun kun löysin lopultakin vastauksen kysymykseen taseen vastattavaa puolesta... Ei todellakaan saisi olla miinusmerkkisenä. Esim. asiakkaan oma pääoma on tulosteessa miinuksella 400.000 niin ei kauhean hyvältä näytä 🙂 Yhdessä ohjelmassa on ollut työhistoriani aikana samalla tavalla, mutta luulisi ettei näissä uusissa enää tehtäisi tällä tavalla. Eli nyt pyyntöä kehityspuolelle, että ohjelma muuttaisi tulosteeseen vastattavaa puolen oikean näköiseksi.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hyvä että aihe pidetään pinnalla. Taas meni aivan turhaan aikaa, kun jouduin käytännössä syöttämään puolet taseesta manuaalisesti exceliin oikeiden lukujen saamiseksi. Hätäratkaisuna tässä voisi ainakin tarjota mahdollisuuden tulostaa tase suoraan .xlsx -muodossa, jolloin muokkaukseen ei menisi kauaa aikaa. Lopputulos on kuitenkin oltava virallisissa raporteissa oikein tavalla tai toisella.

ThomasPerret
CONTRIBUTOR *

tekijä ThomasPerret

Kannatetaan

MarkusJokela
VISMA

tekijä MarkusJokela

Moikka!

 

ePasseli näyttää kaikki Kredit puolen kirjaukset Taseessa negatiivisina lukuina. Eli tässätapauksessa Oma Pääoman alle tulevat saldot. Kirjanpidollisesti olet tehnyt aivan oikein ja kaikki kuulostaa siltä että ne ovat kunnossa. Tuo on vain esitystekninen asia että Oma Pääoman saldot näytetään ePasselin taseessa negatiivisena. Tiedän että toisissa ohjelmissa ne näytetään positiivisina lukuina joka tietysti aiheuttaa alkuun ihmetystä kun ePasselissa sama luku näkyy negatiivisena, mutta tärkeintä tässä on se että kirjanpidollisesti ne on merkitty oikein Kredit ja Debet puolille.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Onko tähän tulossa muutoksia? Todellakin raportit näyttävät ihan vääriltä tämän vuoksi.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi,

 

Tulostuuko virallinen taseraportti kuitenkin oikein, eli että sekä vastaavaa että vastattavaa -puolien saldot ovat positiivisia. En ole ikinä nähnyt virallista tilinpäätöstä, jossa vastattavaa -puoli esitettäisiin negatiivisia saldoja käyttäen?

JonnaAikala
VISMA

tekijä JonnaAikala

Hei,

 

kiitos viestistäsi!

 

Myös virallinen tase tulostuu ePasselissa samalla tavalla eli Oma Pääoman saldot näytetään negatiivisena. Kyseessä on ohjelman ominaisuus ja esitystekninen asia.

 

Ystävällisin terveisin,
Jonna

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Moi,

 

Kiitos vastauksesta. Täytyy siis muokata tuota printtivaiheessa, jotta saa siitä järkevän näköisen.

ThomasPerret
CONTRIBUTOR *

Jos kestätte kritiikkiä, niin pitäisin parempana jos positiivinen näkyisi positiivisena ja negatiivinen negatiivisena, eli sinä kuin ovat.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!