peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Automatisoinnilla helpotusta arkeen

tekijä MarkusJokela (Päivitetty ‎18-04-2018 15:25 tekijä MarkusJokela VISMA )

1. Lähetä laskut sähköisesti

Ohjelmassa on automaattisesti Maventan verkkolaskupalvelut käytössäsi. Voit lähettää myyntilaskusi suoraan ohjelmasta verkkolaskuna asiakkaallesi. Jos et ole varma, vastaanottaako asiakkaasi verkkolaskuja, niin ohjelma tarkistaa tämän puolestasi. Jos tallennetuissa asiakastiedoissa on mukana Y-tunnus, niin ohjelma ehdoittaa laskua luodessa että asiakkaalle voidaan lähettää myös verkkolasku jos asiakkaan tiedot löytyvät kattavasta verkkolaskuosoite-rekisteristämme. 

 

Jos asiakkaasi ei vastaanota verkkolaskuja, niin ei hätää. Voit myös lähettää laskun Maventan tulostuspalveluun, jolloin Maventa tulostaa laskun ja postittaa sen asiakkaallesi. Tai mikäli asiakkaasi haluaa laskunsa sähköpostiinsa, niin aina voit valita myös laskun lähettämisen sähköpostilla. Nämä kaikki lähetystavat löytyvät laskun luonnin yhteydestä, joten tämän suoraviivaisempaa laskujen lähetystä saa hakea!

 

2. Vastaanota laskusi sähköisesti

Täppää asetuksista verkkolaskujen vastaanotto päälle ja lähetä toimittajillesi verkkolaskuosoitteesi. Kun toimittajasi lähettää laskun seuraavaksi, niin se tulee sinulle suoraan ePasseli ohjelmaasi. Löydät saapuneet laskut Luonnokset -välilehdeltä, jolloin pääset tarkistamaan laskun sisällön ja hyväksymään laskusi.

 

3. Maksa laskusi ePasselissa

Kun ostolaskusi löytyvät ohjelmastasi, niin voit pankkiyhteyden avulla lähettää maksuaineistot suoraan pankkiisi. Valitse lähetettävät maksut ja klikkaa lähetä, pankkisi vastaanottaa maksupyyntösi ja maksaa laskusi valitsemasi eräpäivän tai maksupäivän mukaisesti!

 

4. Tilitapahtumat ohjelmaan tiliotteen avulla - automaattisesti

Pankkiyhteyden avulla pankkisi lähettää tiliotteen ohjelmaasi säännöllisin väliajoin. Kun tiliote saapuu ohjelmaasi, niin myyntilaskujen suoritukset kuittaantuvat automaattisesti ohjelmaasi, kunhan vain asiakkaasi on käyttänyt oikeaa viitenumeroa laskua maksaessaan. Eli ei enää manuaalisia tarkistuksia myyntilaskujen suorituksiin vaan anna ohjelman tehdä ne puolestasi!

 

Tiliotteella näkyvät ostolaskujen maksut vahvistavat myös avoimet ostolaskusi maksetuksi. Eli kun olet lähettänyt maksuaineiston ePasselistasi, niin avoin ostolasku kuittaantuu maksetuksi heti kun maksutapahtuma näkyy myös tiliotteellasi. Näin ostolaskut pysyvät tiukassa hallinnassasi!

 

Käsittele tiliotteelta muut tapahtumat kirjanpitoosi, ja pidä kirjanpitosi ajantasalla. Näet kohdistamattomat tapahtumat tiliotteeltasi ja voit kohdistaa ne eteenpäin kirjanpitoosi. Esimerkiksi pankkikulut tai pankkikortilta tehdyt ostot voit kohdistaa kirjanpitoosi tilitapahtumistasi. Ja kun luot tiliöintisäännöt usein toistuville tapahtumille, niin tiliote on käsitelty myös kohdistamattomien tapahtumien osalta nopeasti! Ja älä unohda Visma Scanner -kuittiskannausta, tämän sovelluksen avulla siirrät kuittikuvat ohjelmaasi ja yhdistät kirjanpito -tositteillesi joissa käsitellään näitä kulujasi.

 

5. Lähetä ALV-raporttisi verottajalle ohjelmastasi

Ohjelma huolehtii siitä että muistat lähettää ALV-raporttisi verottajalle. Vastaanotat ohjelmata ilmoituksen kun on ALV-ilmoituksen aika. Muodosta ja tarkista ALV-raporttisi sisältö luonnin yhteydessä ja klikkaa Lähetä verottajalle. Syötä verohallinnolta saamasi tunnukset ja ohjelma lähettää raporttisi Verohallinnon ilmoitin.fi -palveluun. Näin ALV:t on ilmoitettu ajallaan ja varsin mutkattomasti!

 

 

Automatisoi - säästä aikaa ja vaivaa

Myyntilaskut, suoritukset, ostolaskut ja ostolaskujen maksut siirtyvät kirjanpitoon automaattisesti. Kun tiliote vielä kuittaa tapahtumia automaattisesti, niin tositteesi muodostuvat hyvin pitkälti automatiikalla myynti- ja ostoreskontran osalta. 

 

Mikäli kaipaat lisää vinkkejä, älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme! Laita viestiä support@epasseli.fi , niin löydetään sinulle ne parhaimmat tavat tehokkaaseen käyttöön!

 

Keväisin terveisin,

Markus Jokela

Visma ePasseli / Asiakaspalvelu