Mina produkter
Hjälp

Vad är ett API och vilka befintliga API finns på plats till Control Edge idag?

22-05-2023 14:33 (Uppdaterad 22-05-2023)
  • 0 Svar
  • 6 gilla
  • 352 Visningar

Ska ni migrera till Control Edge och har integrationer till andra system? Till exempel ett försystem eller ett business intelligence system. I Control Edge tillåts inte integrationer direkt till databasen utan där går dessa via Control Edge API.

 

API är en förkortning och står för Application Program Interface. Ett API är ett sätt för två system att kommunicera och överföra data eller information mellan varandra. Ett API kan beskrivas som ett rum med många dörrar, om det integrerande systemet har rätt nycklar kan systemen skicka information mellan varandra genom dörrarna. Dessa dörrar kallas endpoints.

 

När vi på Visma pratar om API frågar vi ofta om det integrerande systemet ska “skriva” eller “läsa” i API:et. Det betyder helt enkelt om systemet ska skicka information till Control Edge som Control Edge sedan ska hantera, eller om det endast ska hämta information ifrån Control Edge. 

 

Ett antal leverantörer har redan kopplat sina system till Control Edge via API, då finns redan en koppling som ni lätt kan använda er av. Några av dessa är Insikt, Vitec Hyra, Hypergene och Qlik Sense.

 

Vill ni integrera Control Edge med ett annat system, som ännu inte har en klar koppling till Control Edge API? Det är tredjepartsleverantören som bygger en koppling till Control Edge API. Ni kan redan nu skicka dokumentationen om Control Edge API till er systemleverantör för att få ett estimat från dem vad det skulle innebära: https://developer.visma.com/api/control-edge 

 

18_09_27 - vsm -06673.jpg

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här