avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Definiera momsperioder vid brutet eller förlängt räkenskapsår

09-01-2019 10:15
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 529 Visningar

Om du har brutet eller förlängt räkenskapsår, exempelvis från april 2016 till mars 2017, kan det vara aktuellt att definiera dina momsperioder så att varje redovisningsperiod är kopplad till korrekt momsperiod.

 1. Gå till Visa – Inställningar – Redovisning.
 2. Använd pilarna upptill i fönstret för att välja ditt aktuella räkenskapsår.
 3. Klicka på ikonen Redigera och kontrollera att det är korrekt start- och slutmånad för året, samt korrekt antal momsperioder inställda.
 4. Klicka på OK och gå in på fliken Perioder.
 5. Dubbelklicka på någon av perioderna i listan.
 6. Under kolumnen År letar du fram raden där året börjar.
  Här ska du manuellt justera momsperioderna genom att under kolumnen Momsperiod markera siffran som står där och skriva in siffran för momsperioden du önskar ha kopplad till den valda redovisningsperioden.
  Om du har kvartalsredovisning av moms så skriver du 2 för april, maj, juni; 3 för juli, augusti, september och 4 för oktober, november och december. För januari, februari och mars på nästkommande år skriver du 1. Period 13 ska alltid ha samma momsperiod som period 12. För räkenskapsår som går från april till mars ska period 13 därmed ha momsperiod 1.
  Momsperioderna följer alltid månaderna, oavsett om du har kalenderår eller brutet räkenskapsår. För kvartalsmoms tillhör därmed alltid jan-mars momsperiod 1, april-juni momsperiod 2, juli-sept momsperiod 3 och okt-dec momsperiod 4. Detta oberoende av hur räkenskapsåret börjar och slutar.
 7. När du har definierat dina momsperioder klickar du på OK och svarar Ja på frågan Är du säker på att du vill ändra momsperiodiseringen?
Medverkande
Aktuella ämnen