Mina produkter

Logga in för att följa produkter och för att få genvägar i denna meny
Visma Mamut
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Dagmara Grymek
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 52 Visningar

SIE betyder Standard Import och Export och är ett standardformat för överföring av räkenskapstransaktioner mellan olika ekonomisystem i Sverige. Transaktionerna i filen är specificerade med en akronym för att beskriva i vilken verifikationstyp de är bokförda i det system som filen är exporterad från.
När du importerar en SIE-fil till Mamut Business Software visas fönstret SIE synkronisering i vilket du måste ange till vilka verifikattyper i Mamut Business Software som verifikattyperna i filen ska importeras.
I kolumnen Ver.typ i fil visas vilka akronymer transaktionerna i SIE-filen har. Dessa måste nu synkroniseras med den verifikationstyp de ska importeras till i ditt program. Detta görs genom att välja önskad verifikationstyp i rullgardingsmenyn i kolumnen Ver.typ i ekonomisystemet.sie synkronisering.PNG

Notera även att om filen du ska importera är exporterad från ett annan system så måste du kontrollera med leverantören av detta system (eller med dem som du fick filen från), vad de olika akronymerna i SIE-filen motsvarar för verifikationstyp, innan du importerar filen.


Om du vill kan du även välja att importera alla transaktionerna till samma verifikationstyp, exempelvis Diverse eller en egenupprättad verifikationstyp som du döpt till SIE. Då väljer du bara den verifikationstypen på samtliga rader i kolumnen Ver.typ i ekonomisystemet i fönstret SIE
synkronisering. 

 

Klicka på OK för att fortsätta med importen när du har valt verifikationstyper i fönstret SIE synkronisering .

 

Medverkande