Mina produkter
Hjälp

Skanning av faktura i Mamut AutoInvoice

30-04-2019 11:52 (Uppdaterad 15-07-2019)
 • 0 Svar
 • 1 gilla
 • 1245 Visningar

Skanning av ingående faktura kan aktiveras om du önskar att PDF-faktura på epost ska kunna tolkas som elektronisk faktura. Detta möjliggör att dina leverantörer skickar dig fakturor på papper eller mejl. Fakturorna tolkas och skickas in till bokföring i din Mamut som en elektronisk faktura.

Aktivering av Skanning:

 1. Gå till Visa - AutoInvoice - Inställningar - Fakturainställningar - Ingående och tryck på Aktivera på linjen med Skanningtjänst
  Autoinvoice skanning 1.PNG

 2. Du kommer nu att få upp ett registeringsfönster där du lägger in din kontaktinformation. Detta för att registrera ett skanning konto, som avsändare av fakturor använder för att skicka pappers- och PDF-fakturor:
  Autoinvoice skanning 2.PNG
   
 3. När skanning är aktiverad kommer systemet att försöka öppna ett skanning konto hos AutoInvoice. Det ska vara möjligt att motta dokument en arbetsdag efter det att skanning kontot har aktiverats. Du ska då få en e-post adress och en post adress som du ska ge till dina leverantrörer. Dessa ska endast användas för fakturor. 
  Autoinvoice skanning 4.PNG
 4. Om du trycker på Visa skanningadress, får du se vilken adress som ska användas vid skanning. 
  Autoinvoice skanning 5.PNG
  Lägg märke till att om det inte är faktura som skickas till AutoInvoice skanningstjänsten så kommer det att gå visare till postadressen som är angiven. 
Medverkande
Aktuella ämnen

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här