avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Importera automatiskt valutakurser in till Visma.net Financials

18-04-2019 13:27 (Uppdaterad 03-03-2020)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 538 Visningar

I denna artikeln visar vi hur ni kan importera olika valutakurser till Visma.net Financials automatiskt. Vi går även igenom vanliga problem.

 

Det är möjligt i Visma.net Financials att få automatiskt uppdatering av valutakurser. Importen av valutakurser sker automatiskt på morgonen. Valutakurserna kommer via Autopay från Danske Bank i Finland som i sin tur hämtar kurserna från Europeiska Centralbanken. Det är därför viktigt att Autopay är aktivera på företaget i Admin.

 

Aktivering

Gå in på Valutahantering (CM101000). Kryssa i inställningen Automatisk import av valutakurser. Ange också vilken valutakurstyp som skall uppdateras. SPOT är valutakurstypen som oftast används.

OBS! Om man använder flera valutakurstyper måste de övriga importeras manuellt. Import av valutakurser är endast möjlig när basvalutan är SEK

 

2.png

 

Vanliga fel

Import har inte körts

 

Ibland händer det att importen inte har körts på ett tag.

 

1.png

 

Det första man bör kontrollera i detta tillfället är om AutoPay är aktiverat i Admin. Om det inte är det, aktivera detta.

 

Det andra man kan göra är att deaktivera AutoPay för företaget i 5 minuter och sedan aktiverar det igen. Gå sedan in i Visma.net ERP och trigga en import genom att till exempel registrera en ny betalning.

 

Om det fortfarande inte har importeras efter detta ber vi er ta kontakt med er support för att få hjälp med att lösa det.