Mina produkter
Hjälp

Aktivera inaktiv användare

03-06-2020 11:27 (Uppdaterad 08-02-2021)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 856 Visningar

Om en person som tidigare varit anställd hos er återvänder undrar många om det ska skapas en helt ny användare i Project Management eller om den gamla användaren kan/ska återaktiveras. 

 

Vår rekommendation är att återaktivera den tidigare skapade användarlicensen och det gör du så här: 

(Det går också att lägga till en ny användare förutsatt att e-posten inte har använts i Project Management tidigare)

 

Gå till Inställningar - Användarhantering , här en lista över alla aktiva användare. På knappen filter uppe till höger byter ni filtrering till att visa inaktiva användare eller tar bort filtret helt, klicka sedan på verkställ. 

 

aktiva.PNG

 

Nu kommer du se den användare som ska återaktiveras i listan till vänster, klicka på användaren så visas den detaljerade profilen och uppe till höger finns knappen Aktivera användare. När du klickar på aktivera måste du sedan välja om den användaren ska fortsätta med samma arbetskontrakt som innan eller om du vill skapa ett nytt. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du kunna skicka ut ett välkomstmejl med inloggningsinstruktioner. Gå igenom den användarens uppgifter och kontrollera om något måste uppdateras sedan den tidigare anställningen. 

 

aktivera.PNG

 

Om ni har fler funderingar över användarlicenser och hur du kan administrera antalet licenser så finns det mer information i inlägget här: https://community.visma.com/t5/Anvandartips-for-Visma-net/Justera-antal-anvandarlicenser/ta-p/276982 

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här