avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

(updated by Emma Wesslén VISMA ‎15-05-2020 13:26 )
  • 1 Svar
  • 1 gilla
  • 58 Visningar

Hur skapar jag en kreditfaktura i Project Management och hur gör jag om jag av misstag krediterat en faktura? I denna artikel får du hjälp att kreditera fakturor och hur du gör för att fakturera krediterade poster på nytt. 

 

Om du behöver kreditera en faktura går du till Fakturering Fakturor - välj Faktura och klicka på Fler åtgärder och sedan alternativet Kreditera. Om valet Kreditera inte finns under fler åtgärder kontrollera att fakturan är placerad i en fakturastatus som enligt definitionen i era systeminställningar har markerats vid Väntar på betalning.

 

Kreditera.PNG

 

Efter att du valt kreditera får du välja mellan två alternativ:
● Skapa endast kredit - krediterar originalfakturan och markerar de ingående posterna som ej fakturerbara så att de inte blir fakturerbara i en ny faktura

● Skapa kredit och nytt fakturautkast - krediterar originalfakturan och skapar ett nytt fakturautkast med posterna från originalfakturan så att du kan justera det som var fel och skicka en ny faktura

 

Om du av misstag väljer Skapa endast kredit och vill fakturera posterna på nytt går du till Fakturering - Skapa fakturor - Skapa från grunden. Välj samma kund och projekt och fäll ut fliken Ofakturerade poster - markera Visa ej fakturerbara poster och håll muspekaren över posten du vill fakturera och bocka i rutan till vänster. Markera alla poster som du vill fakturera igen och välj "Fakturera nu" högst upp så läggs raden till på fakturan. 

 

fakt-nya.PNG

 

I dagsläget kan du inte skapa en delkreditering av faktura. Hela fakturan måste krediteras och justeringar görs på det nya fakturautkastet. 

Medverkande
Kommentarer

Bra guide Emma.

 

För att ingen förvirring ska ske så tänkte jag också förtydliga två sätt som inte heller går att göra.

 

Ponera att en du kommer överens om att du vill kreditera 100kr. Då går det inte att Skapa från grunden (1) en ny kredit och välja minus i Enhetspris (2) eller välja minus på antal (3).

Det som händer är att det skapas en negativ faktura som ERP kommer klara på att man inte kan ha negativt belopp på en debetfaktura.

 

2020-06-01_23-33-31.png