avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in

Logga in eller skapa en ny användare för att automatiskt få relevanta områden tillagda till dina områden.

  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 673 Visningar

Hur kopplar du en ID06-regbox till ett projekt?

Om du som ADMIN har en fast byggarbetsplats som är någorlunda geografiskt begränsad (t.ex. ett stationsbygge) så finns möjligheten att köpa och använda en ID06-kortläsare istället för (eller som komplement till) inloggning via appen och/eller Visma Constructions hemsida. Om du är intresserad av att beställa en kortläsare till ditt projekt så beställer du en Regbox här!

Om du väljer att använda en kortläsare (regbox) så måste du koppla den till ett eller flera projekt (upp till 6 projekt). Detta gör du enklast genom att välja rätt projekt när du installerar kortläsaren. Observera att du måste ha användarroll ”Administratör” eller ”Arbetsledare/Plus” för att kunna installera en kortläsare.

Du kan också koppla kortläsaren till ditt projekt genom att genom att klicka på Projekt i menyn på skärmens vänstra sida och på Regbox-lista.

 

Den här funktionen möjliggör fjärrstyrning för Regboxen. Detta krävs att du loggat in i regboxen första gången du fick boxen. Du kan lägga till enheten i din enhetslista, via Projekt, med hjälp av boxens IMEI-nummer som du hittar via volymknappen som du håller in i några sekunder.

  1. Du har din Regbox framför dig.
  2. Du tar IMEI som du hittar via intryckt volymknapp på enhetens högra sida
  3. Logga in i Visma Construction, klickar på Projekt, och sen Regbox-lista
  4. Välj Lägg till och följ instruktioner
  5. Tryck på REMOTE-ikonen i översikt för att välja projekt.

När du har fyllt i IMEI-numret klickar du på den gröna ”Spara”-knappen.

 

Boxen är nu kopplad till detta projekt och det ska räcka med att hålla upp ett ID06-kort framför läsaren för att checka in och ut på det aktuella projektet.

 

Har du precis fått din nya regbox, eller startat om den, så följ instruktioner nedan!

Steg 1: 

Se till aktivera Regboxen via Visma Constructions webbplattform. Logga in via https://tt.movenium.com/och tryck på kundvagnsikonen högst upp till höger. Aktivera ID06 regbox och tryck på gröna knappen SPARA högst upp på sidan.

Steg 2:

När regboxen startas upp för första gången tar det ca 30 minuter för enheten att ladda ner Visma Constructions programvara. Om inget händer med nedladdningen så se till att SIM-kortet är aktiverat och har tillgång till Internet. Se FELSÖKNING nedan. 

 

När regboxen är färdigprogrammerad visas inloggningsfält. En Administratör eller Arbetsledare Plus behöver logga in med sina inloggningsuppgifter. Se även info gällande fjärrstyrning längre ner. Följ därefter instruktionen som visas i displayen. Tips är att trycka på volymknappen på höger sida om enheten för att ställa in b.la. ljusstyrka på skärmen. 

Nu är regboxen klar att användas, ta ditt ID06-kort och gör en incheckning!

Om du får Skatteverket på besök så kan kontrollanten skanna in QR-koden som du hittar högst upp till vänster, en ikon med 3 horisontella linjer.

Information gällande kunder som har beställt SIM-kort till regboxen:

SIM-kortet är förinstallerat och färdig att användas. Visma Construction samarbetar med N-Link som administrerar SIM-kortet. Ni kommer att få en första faktura från N-Link (för startavgift 365 kr) tillsammans med Telias löpande abonnemang på 128 kr i månaden (99 kr för 1GB-data samt 29 kr i admin-avgift). 

Därefter debiteras ni en avgift på 128 kr i månaden för Telia-abonnemanget direkt från Telia, ej Visma Construction. Om SIM-kort inte är aktiverat så ring Telia 90400 och ange ICC-nr.

Har ni SIM-kort sen tidigare, se till att uppgradera datamängd till 1GB. Kontakta Telia på 90400.

Felsökning av Regbox

Vid text “Network Error”
Alt 1. Logga in på tt.movenium.com -> klicka på “Inställningar” -> “Produkter” och scrolla ner till ID06 Regbox och kontrollera att produkten ID06 regbox är aktiverad.

Alt. 2. Kontrollera att SIM-kortet har täckning samt Internet (bl.a. vid text “NO APPLICATIONS INSTALLED”). Ta av det yttersta skyddsskalet, håll in volymknappen på enhetens högra sida -> rad 2 i menyn visar täckning, operatör samt datatrafik, stäm av att operatörsnamn finns, minst 2 (av 4) i täckningsgrad samt att det finns datauppkoppling (ett H eller 4G ska stå ovanför täckningsstaplarna). Finns allt detta fungerar SIM-kortet korrekt, finns det ej kontakta er SIM-korts leverantör (Telia) eller prova med ett annat SIM-kort. 

Vid text "Systemfel"
Alt.1. Logga ut ur enheten via de 3 vertikala svarta strecken längst upp till vänster, GLÖM INTE att skrolla ner och välj "LOGGA UT". Logga sedan in igen med dina inloggningsuppgifter om du har användarroll Administratör eller Arbetsledare Plus. Kontakta din närmaste chef för att ändra dina användarroll. Visma Construction kan ej ändra din användarroll utan tillåtelse från byggherren.

Alt. 2. Starta om enheten genom att hålla in On/Off knappen på ovansidan, logga in på nytt. Om inget av ovan fungerar ta ur batteriet genom att “klicka” bort det yttersta skyddsskalet samt avlånga NFC-läsaren (med wifi-symbolen). Lägg sen tillbaka batteriet och aktivera enheten genom att trycka på ON-knappen på enhetens ovansida.

Om inget annat fungerar så maila in ditt kundnummer och IMEI-nummer som du hittar via genom att ta av det yttersta skyddsskalet, håll in volymknappen på enhetens högra sida och där ser du IMEI-informationen. Supportens mailadress är movenium.kundservice@visma.com

 

Video i hur man öppnar enheten

 

Medverkande