avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Kom igång med din ID06 Regbox!

03-02-2021 16:22
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 1332 Visningar

Du kan ladda ner denna info vid PDF längst ner på sidan.

Hur kopplar du en ID06-regbox till ett projekt?

Skapa projekt i Visma Construction:

 1. Logga in som administratör i Visma Construction via app eller

  tt.movenium.com

 2. Skapa dina projekt och aktivera projekten för Personalliggaren

 3. Aktivera ID06 Regbox i Produktöversikten (som du når lättast via

  kundvagns-ikonen)

STARTA REGBOXEN:

 1. Ta fram enheten från förpackningen

 2. Kontrollera SIM-kortet. Har inget SIM-kort installerats i förväg, installera SIM-kortet på enhetens baksida under batteriet. Se video nedan hur du öppnar regboxen. Använd den övre kortplatsen. Vi rekommenderar att enheten ska användas med ett Telia M2M-abonnemang. Vänligen meddela Visma Constructions support vid din regbox-beställning om ni ska ha SIM-kort eller inte.

 1. Sätt i kontakten i vägguttaget och ladda enheten i minst 1 timme. Aktivera enheten genom att hålla ON/OFF knappen, på ovansidan, intryckt i ca 3 sekunder.
  OBS! Första gången du startar enheten kan det dröja upp till 30 minuter innan Visma Constructions programvara laddas ner. Om man vill skynda på processen går det att hålla in volymknappen, som återfinns på enhetens högra sida, uppåt för att snabbare synkronisera enheten med Visma Constructions programvara!

 2. När enheten är påslagen och programvaran nedladdad följ nedanstående anvisningar:
  - Logga in med användarnamn & lösenord (enbart Administratörer & Arbetsledare Plus)
  - Välj ett projekt i rullgardinsmenyn alt. markera "Välj flera projekt" och markera de projekt som gäller.
  - Bekräfta dina val och klicka sedan på “Nästa

 3. Gör en incheckning med ditt ID06-kort eller en RFID-nyckelring för att se att det fungerar innan du placerar enheten på sin plats. Logga in i Visma Construction och kolla att du är registrerad som IN i Personalliggaren.

 4. Placera regboxen där du vill att den ska vara. (OBS! Se till att det är möjligt att trycka på strömknappen på ovansidan). 

 5. Koppla strömsladden till enheten så att den inte går in i viloläge.

 6. Enheten är nu redo att användas!

TIPS: för att ändra skärmens ljusstyrka samt se SIM-kortets täckning, håll in volymknappen på enhetens högra sida i ca 3 sekunder. För att gå tillbaka, tryck på den vita pilen längst ner till vänster på enhetens framsida.

 
Om du som ADMIN har en fast byggarbetsplats som är någorlunda geografiskt begränsad (t.ex. ett stationsbygge) så finns möjligheten att köpa och använda en ID06-kortläsare istället för (eller som komplement till) inloggning via appen och/eller Visma Constructions hemsida. Om du är intresserad av att beställa en kortläsare till ditt projekt så beställer du en Regbox här!

Om du väljer att använda en kortläsare (regbox) så måste du koppla den till ett eller flera projekt (upp till 6 projekt). Detta gör du enklast genom att välja rätt projekt när du installerar kortläsaren. Observera att du måste ha användarroll ”Administratör” eller ”Arbetsledare/Plus” för att kunna installera en kortläsare.

Du kan också koppla kortläsaren till ditt projekt genom att genom att klicka på Projekt i menyn på skärmens vänstra sida och på Regbox-lista.

 

Aktivera fjärrstyrning för din regbox:

Detta krävs att du loggat in i regboxen via stegen ovan. Du kan lägga till enheten i din enhetslista, via Projekt, med hjälp av boxens IMEI-nummer som du hittar via volymknappen som du håller in i några sekunder.

 1. Logga in i appen eller via tt.movenium.com
 2. Har du regboxen framför dig så håll in volymknappen på enhetens högra sida. Skriv ner IMEI nummer. Gå sedan till appen eller webben, välj "Projekt" i vänstermenyn och välj "Regbox-lista" 
 3. Välj Lägg till och följ instruktioner
 4. Tryck på REMOTE-ikonen i översikt för att välja projekt.

regboxlista.png

 

 

När du har fyllt i IMEI-numret klickar du på den gröna ”Spara”-knappen.

Boxen är nu kopplad till detta projekt och det ska räcka med att hålla upp ett ID06-kort framför läsaren för att checka in och ut på det aktuella projektet.

TIPS! Om du får Skatteverket på besök så kan kontrollanten skanna in QR-koden som du hittar högst upp till vänster, en ikon med 3 horisontella linjer.

Information gällande kunder som har beställt SIM-kort till regboxen:

SIM-kortet är förinstallerat och färdig att användas. Visma Construction samarbetar med N-Link som administrerar SIM-kortet. Ni kommer att få en första faktura från N-Link (för startavgift 365 kr) tillsammans med Telias löpande abonnemang på 128 kr i månaden (99 kr för 1GB-data samt 29 kr i admin-avgift). 

Därefter debiteras ni en avgift på 128 kr i månaden för Telia-abonnemanget direkt från Telia, ej Visma Construction. Om SIM-kort inte är aktiverat så ring Telia 90400 och ange ICC-nr.

Har ni SIM-kort sen tidigare, se till att uppgradera datamängd till 1GB. Kontakta Telia på 90400.

Felsökning av Regbox

Vid text “Network Error”
Alt 1. Logga in på tt.movenium.com -> klicka på “Inställningar” -> “Produkter” och scrolla ner till ID06 Regbox och kontrollera att produkten ID06 regbox är aktiverad.

Alt. 2. Kontrollera att SIM-kortet har täckning samt Internet (bl.a. vid text “NO APPLICATIONS INSTALLED”). Ta av det yttersta skyddsskalet, håll in volymknappen på enhetens högra sida -> rad 2 i menyn visar täckning, operatör samt datatrafik, stäm av att operatörsnamn finns, minst 2 (av 4) i täckningsgrad samt att det finns datauppkoppling (ett H eller 4G ska stå ovanför täckningsstaplarna). Finns allt detta fungerar SIM-kortet korrekt, finns det ej kontakta er SIM-korts leverantör (Telia) eller prova med ett annat SIM-kort. 

Vid text "Systemfel"
Alt.1. Logga ut ur enheten via de 3 vertikala svarta strecken längst upp till vänster, GLÖM INTE att skrolla ner och välj "LOGGA UT". Logga sedan in igen med dina inloggningsuppgifter om du har användarroll Administratör eller Arbetsledare Plus. Kontakta din närmaste chef för att ändra dina användarroll. Visma Construction kan ej ändra din användarroll utan tillåtelse från byggherren.

Alt. 2. Starta om enheten genom att hålla in On/Off knappen på ovansidan, logga in på nytt. Om inget av ovan fungerar ta ur batteriet genom att “klicka” bort det yttersta skyddsskalet samt avlånga NFC-läsaren (med wifi-symbolen). Lägg sen tillbaka batteriet och aktivera enheten genom att trycka på ON-knappen på enhetens ovansida.

Om inget annat fungerar så maila in ditt kundnummer och IMEI-nummer som du hittar via genom att ta av det yttersta skyddsskalet, håll in volymknappen på enhetens högra sida och där ser du IMEI-informationen. Supportens mailadress är movenium.kundservice@visma.com

 

Video i hur man öppnar enheten

 

Viktiga länkar:

 

Medverkande