avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bruk av riktig lønnsbeskrivelse i A-meldingen.

03-02-2016 23:08
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 6165 Visninger
Vi opplever at en del arbeidsgivere innrapporterer lønn på feil lønnsbeskrivelse. Vi anbefaler alle våre kunder å gå gjennom lønnsartregisteret sitt for å kontrollere lønnsbeskrivelsene.

 

Vi opplever at en del arbeidsgivere innrapporterer lønn på feil lønnsbeskrivelse. Vi anbefaler alle våre kunder å gå gjennom lønnsartregisteret sitt for å kontrollere lønnsbeskrivelsene. Det er særlig lønnsarter med lønnsbeskrivelse annet og bonus som du bør kontrollere. Disse lønnsbeskrivelsene blir ikke med i beregning av sykepenger og foreldrepenger. Lønnsartene kontrollerer du mot veiledningen til a-ordningen.

 

Elektronisk veiledning:

 

http://veiledning-amelding.smartlearn.no/Veiledn_Generell/index.html

 

Veiledning i PDF format:

 

https://www.altinn.no/upload/68765/A02_Word%20versjon%20per%2027.1.2016.pdf


Ta en gjennomgang av alle lønnsarter du bruker i systemet og sjekk lønnsbekrivelsene. Er det feil må du rette til riktig lønnsbeskrivelse. Har du rapportert inn med feil lønnsbeskrivelse må du opprette nye lønnsarter og kjøre korreksjoner med minus på lønnsarten med feil lønnsbeskrivelse og pluss på den med riktig lønnsbeskrivelse. Husk at når du da skal sende inn a-melding på korreksjonen så må du huke av for å "utelate arbeidsforhold fra innsending".  

 

Timelønn

Alle lønnsarter med lønnsbeskrivelse  rapportert med antall. Pass på at det kun er lønnsarter for faktisk timelønn som er satt opp med denne lønnsbeskrivelsen, slik at hver time blir rapportert kun en gang. Eventuelle tillegg som er knyttet til antall timer, må du rapportere som tillegg.

Provisjon og prosentlønn

 

Disse ytelsene skal du rapportere som fastlønn eller timelønn (ikke som bonus eller annet).


Fast avtalt overtid

Fast avtalt overtid skal du rapportere med lønnsbeskrivelse faste tillegg, ikke overtidsgodtgjørelse. Lønnsbeskrivelse overtidsgodtgjørelse bruker du kun på variabel overtid.


Administrativ forpleining

Lønnsbeskrivelse Administrativ forpleining er ikke gyldig fra 01.01.16 på grunn av endringer i regelverket. Dette kan du lese om under nyheter på a-ordningen sine sider:

https://www.altinn.no/no/a-ordningen/Nyheter/Endring-av-skatteregler-og-skattesatser---rapportering-...


Forretningsregel 200

Vi minner om viktigheten av at forretningsregel 200 blir rettet. F200 sier “ugyldig kombinasjon av inntektsdetaljer” og kommer vanligvis av feil koding på lønnsart mot A-ordning, eksempelvis feil kombinasjon av skatt/AGA og lønnsbeskrivelse, eller manglende tilleggsopplysninger. Hvis F200 ikke blir rettet, vil ytelsen knyttet til feilmeldingen IKKE bli ført på den forhåndsutfylte selvangivelsen til inntektsmottakeren. Konsekvensen er at inntektsmottakeren selv må sørge for å fylle det inn i selvangivelsen. Systemet skal stoppe deg i det du genererer a-meldingen og si hva som er feil. Hvis du da sender a-meldingen uten at feilen er rettet, vil du få F200 på returmeldingen. I dette tilfelle må du annullere a-meldingen, og generere den på nytt. Da vil systemet stoppe deg og vise hva det feiler på. Korriger feil før ny innsending av a-meldingen.Forskuddstrekk barnepensjon

Noen kunder har brukt feil fradragsbeskrivelse på lønnsarter for forskuddstrekk. Forskuddstrekket har blitt rapportert som forskuddstrekk barnepensjon i stedet for vanlig forskuddstrekk. Dette må du kontrollere og korrigere på aktuell(e) lønnsart(er).Alle returmeldinger som inneholder brudd på forretningsregler skal følges opp. Dette gjelder også avvik som har alvorlighetsgrad retningslinje. Er det riktig at du får dette avviket, trenger du ikke gjøre å gjøre noe.


Vi anbefaler at du melder deg på nyhetsbrevet til a-ordningen for å holde deg oppdatert på nyheter via a-ordningen sine sider på Altinn.

https://www.altinn.no/no/a-ordningen/

 

FAQ
Aktuelt brukertips