avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Brukertips i Huldt & Lillevik Lønn

Sorter etter:
av Tom Rune Sollie VISMA
Versjon 5.20.2 (2491) er nå ute, og våre HLASP kunder har blitt oppgradert til denne versjonen. Under denne oppgraderingen ble det byttet servere på alle kunder i HLASP. Dette serverbyttet medfører at det sendes ut en mail om at kobling må godkjennes til alle ansatte med kobling mot visma.net den første gangen man foretar en personeksport fra H&L lønn over til visma.net. Det er altså INGEN endringer for noen ansatte, bare en indikasjon på at lønn er koblet mot Visma.net.   Slik vil det se ut.  Som lønnsansvarlig har du fått en nyansatt som er gitt roller under visma.net bruker. Når man trykker på lynet slik at disse sendes over til Visma.net, vil de ansatte få denne mailen.  Merk at de kun får den kun en gang når roller sendes etter oppgradering. Når de ansatte logger seg inn i Visma.net vil de se meldingen til høyre i Home-bildet.  Trykk på denne meldingen, og velg godta. Når dette er gjort kan de ansatte bruke systemet som vanlig.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA i går
Etter oppgradering til ny versjon har vi lagt inn ett nytt filformat for regnskapsbilag. Dette gjør at Huldt & Lillevik kan huske feil oppsett som du tidligere har brukt.  Den innstillingen du hadde har mest sannsynlig blitt forskjøvet ett hakk ned, på grunn av dette. Klikk deg et hakk ned for å finne det som er "ditt" opprinnelige format.        Filområdet hvor fila legger seg skal ikke være endret. Om du trenger å endre område for filplassering, velger du det under feltet Katalog.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Åse Brørby VISMA ‎25-05-2020 10:00
Hvis du skal trekke ansatte i lønn under permittering/permisjon eller sykmelding kan du lage ett automatisk trekk for dette. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar_Teknisk_Avd VISMA ‎23-05-2020 22:02
Vi oppdaterer community så fort systemet er oppe igjen.
Vis hele artikkelen
av Vidar_Teknisk_Avd VISMA
Miljøet er nå oppe igjen etter oppgradering til versjon 5.20.2.   Ved påloggingsproblem kontakt Vakttelefon, se link. https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Huldt-Lillevik-Lonn/Vakttelefon-for-Cloud-HLASP/ta-p/239647    
Vis hele artikkelen
av Tom Rune Sollie VISMA
Det hender at det skjer uforutsette ting som gjør at man må endre planene. Det har vi alle kjent på den siste tiden. Dette kan føre til at man får behov for å endre på planlagt ferie eller permisjoner.  Har man overført dette til lønn og importert så har det frem til nå ikke vært noen god måte å løse opp i dette på. I den nye versjonen av Huldt & Lillevik lønn har det kommet en funksjon som gir mulighet for å låse opp fravær som er godkjent, låst og importert.    Vedlagt ligger en beskrivelse som beskriver og viser den nye funksjonaliteten.       Vedlagt ligger en beskrivelse for hvordan den nye funksjonen fungerer. 
Vis hele artikkelen
av Vidar_Teknisk_Avd VISMA
Vi har problemer med 2FA(2 faktor) systemet som sender SMS kode til brukerne. Enkelte telefonnummere has mistet + tegnet foran landkode. Hvis du opplever feil så send inn en sak til support.hl@visma.com   Vennligst ikke send sak og SÅ ring inn, velg 1 fremgangsmåte.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎19-05-2020 09:47
Her finner du en praktisk gjennomgang av feriepengeutbetaling for fastlønnede personer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎14-05-2020 11:44
Som en del av tiltakspakken i forbindelse med Korona-viruset vil satsen for arbeidgiveravgift reduseres med 4% for 3. termin 2020. Samtidig  er fristen for å betale arbeidsgiveravgift og finansskatt for 2. termin utsatt til 15. august.   NB! Du skal ikke endre endre satsene for arbeidsgiveravgift som ligger i Huldt & Lillevik!   Skatteetaten  vil beregne hva den reduserte arbeidsgiveravgiften utgjør på grunnlag av hva du har rapportert i a-meldinger for mai og juni (3. termin), og vil sende ut krav til arbeidsgiverne før forfall 3. termin.  Forfall for 3. termin foreslås utsatt til 15. oktober.  Du kan lese mer om dette her.    Du skal altså sende inn a-meldinger som normalt, og motta betalingsopplysninger av skatteetaten i ettertid.      Fristen for å innbetaling av forskuddstrekk for 2. termin er ikke utsatt, denne er fortsatt 15. mai.     Du kan også lese om dette på Fagområde for lønn og HR Her kan du lese mer om de ulike tiltakspakkene hos Skatteetaten som følger av Corona-viruset  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Åse Brørby VISMA ‎14-05-2020 09:38
Opprett egen ansattgruppe som du kaller permitterte under Kartotek| Ansattgrupper                                     Legg inn denne ansattgruppen på de som er permittert under Kartotek | Personer. Skal du kun utbetale feriepenger feks for 3 uker gå til Periodens Lønn | Registrere pr ansattgruppe Velg ansattgruppen din for permitterte over til valgte ansattgrupper.  Legg inn lønnsart 35 Feriepenger trekkfri under registre i denne periode og sett hake på begrense utbetalt beløp av feriepenger under ved utbetaling av feriepenger.                                                                     Skal du kun utbetale feriepenger for 3 uker velger du 18/30 dager av feriepenger. Benyttes det arbeidsdager i stedet for virkedager skal det stå 15/25 i dette feltet. Trykk på utfør knappen (orange lyn) og skriv ut ved å trykke på skriver. I periodens lønn ligger det nå feriepengebeløp for 3 uker. Hvis personen ikke er 100% permittert men delvis permittert kan du trekke for de 3 ukene personen skal ha ferie. Dette gjøres via menyvalget Periodens lønn | Genere trekk for feriefravær                                                                         Etter godkjenning vil det ligge igjen feriepenger til utbetaling for 12 virkedager eller 10 arbeidsdager som kan utbetales senere når de tar ut denne ferien. Husk skriv ut feriepengelisten etter godkjenning.  
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Vidar_Teknisk_Avd VISMA ‎11-05-2020 12:13
  Vi oppretter fra 02.sept.2019 en egen vakttelefon. Denne vil kunne hjelpe dere med påloggingsfeil og tekniske driftsfeil i Huldt&Lillevik Lønn Cloud.   Denne vakttelefonen håndterer IKKE generelle tekniske eller faglige spørsmål, disse må vente til våre vanlige kontortider..   Telefonnummer: 21 89 63 98   Vakttelefonen vil ha disse utvidede åpningstidene:   Hverdager kl 06-09 og 16-24   Lørdag kl 10-16, søndag kl 16-22   Høytids- og helligdager stengt Med vennlig hilsen Driftsteam Cloud/HLASP
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Tom Rune Sollie VISMA ‎08-05-2020 13:19
Det er mange som har opprettet egne time- eller fraværskoder i Huldt & Lillevik lønn som det er ønskelig å benytte for registrering i Calendar. Vi vil derfor ta for oss hvordan man oppretter egne koder i Calendar, og hva som er viktig for at de skal fungere som ønskelig når man registrerer på dem og overfører til lønn.   Vedlagt finner du en veiledning som tar for seg hvordan man oppretter egne koder i Calendar, og hvordan disse kobles mot koder i lønnssystemet.     
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av renate michaelsen VISMA ‎08-05-2020 13:07
Så lenge dette er innenfor 6 ukers perioden der man kan utføre arbeid i permitteringsperioden ved kortvarig behov, så behøver ikke arbeidsgiver å endre noe på innrapportert permitteringsprosent. er det snakk om mer varige endringer, må dette meldes til Altinn via a-melding. Slik endrer du en Permittering:   Fravær | Registrere fravær og ferie             Sett tildato på permitteringen og lagre.   Opprett eventuelt ny permittering med ny syk % hvis den ansatte har fått endret permitteringsprosenten sin. Husk å lagre, send ny a-melding kun på arbeidsforhold på de det gjelder, Kartotek | a-melding               Har den ansatte vært 100 % permittert og nå kommer tilbake 100%, sett sluttdato på permitteringen og sett vedkommende til aktiv på personkortet. Kartotek | personer | arkfane 1 person Send a-melding kun på arbeidsforhold på de dette gjelder Kartotek | a-melding    Hvordan rapportere permittering i a-meldingen? Trykk HER Spørsmål og svar rundt Corona finner du HER    
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Elin Hammerud VISMA ‎30-04-2020 09:29
Har du kjørt lønn på ansatt som ikke skulle hatt lønn?  Se her hvordan du kan korrigerer dette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sofie Gjemmestad VISMA ‎27-04-2020 15:30
Før du skal sette opp en nye kunde med OPG integrasjon til Visma.net, bør du gå gjennom sjekklisten
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sofie Gjemmestad VISMA ‎27-04-2020 15:30
En liten guide til hvordan man kan avslutte en bruker og frigjøre lisens på personer koblet med integrasjon mot visma.net. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sofie Gjemmestad VISMA ‎27-04-2020 15:29
Guide til hvordan man integrere Huldt & Lillevik Lønn med Visma.net
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sofie Gjemmestad VISMA ‎27-04-2020 15:29
Dette er startsiden for å sette opp Visma.net Time & Absence for deg som bruker Huldt & Lillevik Lønn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sofie Gjemmestad VISMA ‎27-04-2020 15:28
Fra og med H&L Lønn versjon 5.19.2 vil nå ledeteksten i Kartotek | Firmaoppsett | Oppsett kostnadsfordeling overføres til Expense istedenfor standardnavnet når noe er skrevet i feltet. Dette gjelder når en ikke har Visma Business eller Visma Global integrert. Les mer her.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sofie Gjemmestad VISMA ‎27-04-2020 15:28
Er du på farten og må godkjenne timelistene til de ansatte?  Det er enkelt å godkjenne timelistene til de ansatte på mobilen ved å benytte listevisningen i Visma.net Calendar.   Se vedlegg for beskrivelse av hvordan dette gjøres.
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Visma kursoversikt