Mine områder
Hjelp

Feriepengekjøring på både fast- og timelønnet ansatte i samme kjøring

06-06-2017 18:54 (Sist oppdatert 09-06-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 4325 Visninger

Dersom du har både fastlønnede og timelønnede ansatte, anbefaler vi at du kjører to lønnskjøringer den måneden du skal kjøre feriepenger; en for de timelønnede og en for de fastlønnede.


De fastlønnede har krav på trekkfritak på løpende naturalytelser de også har hatt i opptjeningsåret. De timelønnede har kun krav på trekkfritak på feriepengene.

 

Når du kjører lønnsberegning med "Skatt ved ferielønn, null skatt" blir det IKKE beregnet forskuddstrekk på lønnsarter som står til "Skatt: Tabell". For at du skal kunne bruke tabellkortet til de som har timelønn, må du derfor kjøre dette i en egen lønnskjøring med "Normal skatt".

 

Ønsker du allikevel å kjøre timelønn i samme lønnskjøring som feriepenger til de fastlønnede, er det viktig å være obs på skatteberegningen.

For at de timelønnede skal få beregnet skattetrekk på lønn,  må du enten 

 1)  Endre lønnsarten for timelønn til "Skatt: Prosent". Da vil systemet beregne prosenttrekk på timene. Hvis du ser at dette gjør uheldig utslag på forskuddstrekket til de personene de gjelder, så må du korrigere skatten på de personene det gjelder med en lønnsart for korreksjon forskuddstrekk.

eller 

2) Velge Skatt: "normalt skatt" i lønnsberegninga. De fastlønnene vil da ikke få trekkfritaket de har krav på, men dersom de har et negativ grunnlag for skatt, vil det uansett ikke bli trukket skatt. 

 

 

Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"