avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Feriepengekjøring på både fast- og timelønnet ansatte i samme kjøring

06-06-2017 18:54 (Sist oppdatert 18-05-2021)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2838 Visninger

Dersom du har både fastlønnede og timelønnede ansatte, anbefaler vi at du kjører to lønnskjøringer den måneden du skal kjøre feriepenger; en for de timelønnede og en for de fastlønnede.


De fastlønnede har krav på trekkfritak på løpende naturalytelser de også har hatt i opptjeningsåret. De timelønnede har kun krav på trekkfritak på feriepengene.

 

Når du kjører lønnsberegning med "Skatt ved ferielønn, null skatt" blir det IKKE beregnet forskuddstrekk på lønnsarter som står til "Skatt: Tabell". For at du skal kunne bruke tabellkortet til de som har timelønn, må du derfor kjøre dette i en egen lønnskjøring med "Normal skatt".

 

Ønsker du allikevel å kjøre timelønn i samme lønnskjøring som feriepenger til de fastlønnede, er det viktig å være obs på skatteberegningen.

For at de timelønnede skal få beregnet skattetrekk på lønn,  må du enten 

 1)  Endre lønnsarten for timelønn til "Skatt: Prosent". Da vil systemet beregne prosenttrekk på timene. Hvis du ser at dette gjør uheldig utslag på forskuddstrekket til de personene de gjelder, så må du korrigere skatten på de personene det gjelder med en lønnsart for korreksjon orskuddstrekk.

eller 

2) Velge Skatt: "normalt skatt" i lønnsberegninga. De fastlønnene vil da ikke få trekkfritaket de har krav på, men dersom de har et negativ grunnlag for skatt, vil det uansett ikke bli trukket skatt. 

 

 

FAQ
Aktuelt brukertips