avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Rapportering av opptjeningsperiode for ytelser i A-melding

18-03-2016 20:06
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 714 Visninger
Ved å bruke feltene for opptjeningsperiode for ytelser, kan du som opplysningspliktig redusere antall henvendelser fra Arbeids- og velferdsetaten.

Opptjeningsperiode for ytelser brukes av arbeids- og velferdsetaten for å fastslå når en ytelse er opptjent. Opplysningen vil kunne påvirke rettigheter og plikter for både inntektsmottaker og opplysningspliktig. Det er ikke noe krav om å oppgi opptjeningsperiode i a-meldingen, men ved å oppgi den, vil den opplysningspliktige kunne unngå ytterligere henvendelser fra Arbeids- og velferdsetaten når de skal vurdere rettigheter og plikter.
 

Feltene for opptjeningsperiode skal brukes i de tilfellene hvor ytelsen er opptjent i en annen periode enn den du sender a-melding for. Eksempelvis overtid opptjent på en annen måned enn den måneden det utbetales og innberettes i. Dersom ytelsen er opptjent i samme måned som du utbetaler og rapporterer ytelsen, trenger du ikke å benytte feltene for opptjeningsperiode.

I Huldt & Lillevik registrerer du opptjeningsperioden i Periodens lønn | Registrere per person. Trykk på knappen Dato fra / Dato til Fra dato/Til dato. Du vil nå få opp felter for å kunne registrere dato.

Illustrasjon av hvordan datoene registreres

Datoene vil bli med på a-meldingen når du har godkjent lønnen og skal sende denne.

Husk at Dato fra og Dato til må være innenfor samme rapporteringsmåned. Er opptjeningsperioden over flere rapporteringsmåneder, må du ha en linje per rapporteringsmåned. 

 

FAQ
Aktuelt brukertips