avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Hanna Eid
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1354 Visninger
Noen kunder ønsker å utbetale timer til de timelønnede i samme lønnskjøring som man kjører feriepenger på de fastlønnede. I disse tilfellene er det viktig å være obs på skatteberegningen.

Vår anbefaling er at du kjører to lønnskjøringer den måneden du skal kjøre feriepenger; en for de timelønnede og en for de fastlønnede. Grunnen til dette er at de fastlønnede har krav på trekkfritak på løpende naturalytelser som de har hatt også i opptjeningsåret. De timelønnede har kun krav på trekkfritak på feriepengene.

Når du kjører lønnsberegning med "Skatt ved ferielønn, null skatt" blir det IKKE beregnet forskuddstrekk på lønnsarter som står til skatt tabell. For at du skal kunne bruke tabellkortet til de som har timelønn, må du derfor kjøre dette i en egen lønnskjøring, hvor du velger å kjøre med "Normal skatt".

Dersom du allikevel ønsker å kjøre timelønnen i samme lønnskjøring som du kjører feriepenger for de fastlønnede, må du endre lønnsarten for timelønn til "Skatt: Prosent". Da vil systemet beregnet prosenttrekk på timene. Hvis du ser at dette gjør uheldig utslag på forskuddstrekket til de personene de gjelder, så må du korrigere skatten på de personene det gjelder med en lønnsart for korreksjon forskuddstrekk.

På versjon 1646 var det IKKE nødvendig å gjøre dette korreksjonen på skatten. Men på versjon 1661 har vi gjort endringer i systemet i forhold til dette, og du må derfor følge fremgangsmåten ovenfor.