Mine områder
Hjelp

Aktiviteter som gjelder flere kontakter

05-07-2010 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 489 Visninger

I Mamut har du mange muligheter for å effektivisere bedriftens kontaktoppfølging. Nedenfor beskrives hvordan du kan opprette en aktivitet som skal gjelde for et utvalg kontakter. 


Oppretting av en aktivitet som skal gjelde for flere kontakter gjøres fra Vis - Aktivitet - Opprette gruppeaktiviteter.

 1. Velg Vis - Aktivitet - Opprette gruppeaktiviteter.
 2. Veiviseren Aktivitet til et utvalg kontakter starter opp. I det første vinduet får du spørsmål om du ønsker å opprette én felles aktivitet for utvalget, eller om du ønsker å opprette en aktivitet for hver av kontaktene.
  • Hvis du velger å opprette en aktivitet for hver av kontaktene, så innebærer det at du må gå inn på hver og en av kontaktene og markere aktiviteten som utført når aktiviteten er avsluttet. Dette er et bra valg hvis du for eksempel skal ringe opp hver person i utvalget. Hvis du velger å opprette en aktivitet for hver av kontaktene, så skapes en aktivitet for hver kontakt. Aktiviteten vil bli synlig i aktivitetslisten og på fanekortet Aktivitet på kontaktkortet. 
  • Hvis du velger å opprette én felles aktivitet så vil aktiviteten linkes til hver kontakt i utvalget. Men forskjellen er at når man redigerer en aktivitet, for eksempel markerer aktiviteten som utført, så vil ALLE aktivitetene bli redigert. Dette er et bra valg ved for eksempel utsendelse av direktereklame til kunder. Når reklamen er blitt sendt så er aktiviteten avsluttet for alle kunder, og du vil få en god oversikt over hvilke kunder som har mottatt reklamen. Hvis du velger å opprette én felles aktivitet for alle kontaktene, så vil det kun vises EN hovedaktivitet i aktivitetslisten, men aktiviteten vil vises på de respektive kontaktkortene.
 3. Klikk Neste for å komme videre.
 4. I filtervinduet som nå kommer opp, velger du hvilke kontakter/grupper du ønsker å opprette aktiviteten på. Etter at du har satt filteret, klikker du OK.
 5. Vinduet Aktivitet til et utvalg kontakter åpnes. Her har du mulighet til å manuelt ta bort de kontaktene som ikke skal være med i utvalget. Klikk Neste for å gå videre.
 6. I det neste vinduet har du mulighet til å velge hvem som skal være ansvarlig for aktiviteten/aktivitetene. Hvis du har valgt å opprette en aktivitet for hver av kontaktene så kan du velge å Fordele ansvarlige. Klikk Neste for å komme videre.
 7. Her kan du skrive ut en rapport enten til skjerm eller til skriver for å få en oversikt over hvilke kontakter og kontaktpersoner det skal opprettes en aktivitet for. Skriv ut rapporten hvis du ønsker. Du kan også velge Forrige hvis du ønsker å endre på noe.
 8. Klikk på Fullfør.
 9. Du får nå opp et tomt aktivitetskort som du kan redigere slik du måtte ønske.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips