avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎05-06-2019 14:37 )
Bjørn Erik Dørre
  • 4 Svar
  • 0 Liker
  • 1688 Visninger

For at det skal beregnes pensjon må du ha lagt inn lønnsarter for tjenestepensjon i lønnsregistreringen på de aktuelle ansatte. Standard er dette lønnsart 615 - Tjenestepensjon, firmaets andel og lønnsart 616 - Tjenestepensjon, ansattes andel.


Dersom det ikke blir beregnet obligatorisk tjenestepensjon ved lønnskjøring, må du sjekke følgende punkter:
  1. At du har satt korrekte innstillinger for Innskuddsbasert tjenestepensjon i firmainnstillingene. For mer informasjon, les her.
  2. At de ansatte er merket av for Skal inkluderes i tjenestepensjonsordning. Det sjekker du ved å gå til VisLønnPersonalregister. Velg fanekortet Lønn og klikk deretter på knappen Lønn.
  3. At det er korrekte innstillinger på lønnsartene som blir brukt. Oppsettet på lønnsartene finner du beskrevet her. Det er viktig at de har riktig rutinenummer og formel for at det skal bli beregnet pensjon.
  4. At den ansatte har tjent over 1G. Det vil ikke bli beregnet OTP før den ansatte har tjent over gjennomsnittlig grunnbeløp (kr 98.866 for 2019).
  5. At den ansatte ikke har tjent over 12G (kr 1.186.392 for 2019).
Bidragsytere
Kommentarer
CONTRIBUTOR **

Vi har en ansatt som er i pensjonsalderen og er meldt inn i OTP ordning på lik linje som andere ansatte. Kode 615 og 616 kommer opp med 0, på denne ansatte. Skal ikke han trekkes for OTP? 

Hei

Har du sjekket punkt 2, 4 og 5 på den ansatte?

Mvh Turi M. Sørensen, Visma Mamut Support

CONTRIBUTOR **

Ja, sjekket alle punktene og satt inngangsverdi for OTP til kr 100, samme som på alle ansatte. Tenkte at dette har noe med at han har krav på ekstra ferieuka?

Hei

Nei, det skal ikke ha noe med ekstra ferieuke å gjøre. Det kan skyldes f.eks ansettelseforhold/type, men det er vanskelig å si noe om uten å se i selve databasen. jeg har sendt deg en mail vedrørende dette, og så kan vi ta resten av dialogen via mail

Mvh Turi M. Sørensen, Visma Mamut Support