Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Turi M Sorensen VISMA ‎25-01-2019 18:43 )
Bjørn Erik Dørre
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 643 Visninger

Dersom du har installert Mamut på din maskin, men nå ønsker å fjerne det igjen, så må du avinstallere både Mamut og SQL-server.


MERK: Ved å følge denne instruksen så vil alle databaser bli slettet, så det må foretas en sikkerhetskopi av dine data først hvis de skal beholdes.

Sikkerhetskopi kan tas ved å gå til Fil - Sikkerhetskopi - Utfør sikkerhetskopiering. Lagre sikkerhetskopien på et eksternt medium, les mer om det her.
Hvis du kun ønsker å fjerne programfilene til Mamut, så må du følge steg 1 og 2 i instruksen nedenfor, og hoppe over punkt 3.

Slik går du frem:

1.    Velg Start - Innstillinger - Kontrollpanel i Windows og velg Legg til/Fjern programmer.

2.    Avinstaller alle utgaver av Mamut funnet her. (Dersom du har Mamut for Altinn eller Mamut Online Backup i listen, skal ikke disse slettes)

3.    Om du ikke har andre programmer som benytter Microsoft SQL-server så kan alle installasjoner av Microsoft SQL Server 2005 eller Microsoft SQL Server 2008 nå også avinstalleres. 

Mamut er nå avinstallert. Dersom du ønsker å bruke Mamut igjen, må du installere programmet på nytt. Bruk så veiviseren for å opprette en ny database eller tilbakeføre en sikkerhetskopi.