Mine områder
Hjelp

Hvordan justere prisene for flere produkter samtidig (global prisjustering)

14-12-2006 08:00 (Sist oppdatert 09-11-2018)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1431 Visninger

Gjennom Global prisjustering kan du justere prisene for flere produkter av gangen. Dette velges via et utvalg hvor du for eksempel kan hente ut en produktgruppe, en produktkategori, produkter fra en spesiell leverandør, eller hvilken som helst annen informasjon som er lagret om produktene. Justeringsfaktoren skrives enten i prosent eller i bedriftens valuta.


Merk:
Ta en sikkerhetskopi før du foretar en global prisjustering slik at du enkelt kan lese tilbake denne dersom prisene ikke skulle bli som du ønsker. Du tar sikkerhetskopi ved å velge Fil - Sikkerhetskopiering - Utfør sikkerhetskopiering.


Slik går du frem:

 1. Velg Vis - Produkt - Global prisjustering.
 2. I vinduet Utvalg legger du inn de kriterier for produktene du vil justere pris på.
 3. Klikk OK for å fortsette prisjusteringen.
 4. Spesifiser de ulike justeringsfaktorene ved å markere alternativene som passer. Trykk OK.
 5. Kontroller resultatene av prisjusteringen i vinduet Prisjustering. Her kan du også sammenlikne resultatet av justeringen med den opprinnelige prisen. Informasjon om nåværende pris for det merkede produktet vises nederst i vinduet slik at du får oversikt over hva endringen innebærer.
 6. Hvis du ikke er fornøyd med resultatet kan du gå tilbake til vinduet for Prisjustering ved å klikke på knappen for Nye kriterier.
  Når du er fornøyd med alle innstillingene, klikker du OK på nytt. Justeringene vil nå tre i kraft for hvert enkelt produkt. 

Bruk av modulen for Global prisjustering er tidsbesparende siden du kan søke i databasen ved hjelp av egendefinerte kriterier. Du sparer også tid ved at prisene ikke bare justeres individuelt, men også generelt.

MERK: Dersom du har opprettet priser på enkelte produkter som skal gjelde fra en viss dato, blir ikke disse med på endringen dersom den globale endringen skal gjelde fra en dato som er før datoen på produktet.

Bidragsytere