Mine områder
Hjelp

Hvordan kan jeg benytte meg av Mamut ved ulike typer utleie?

26-04-2005 09:00 (Sist oppdatert 25-10-2018)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1097 Visninger

Mamut gir foretak som arbeider med ulike typer utleie, et effektivt verktøy for å oppnå en optimal kundeoppfølging. Nedenfor vil du se et eksempel på hvordan du kan benytte deg av Mamut ved utleie av hytter. Du oppretter et produkt i form av en ressurs som heter ”Hytte nr. 1”, et produkt som heter ”Rengjøring” og en aktivitetstype som heter ”Hytteutleie”.

Gjør følgende:

 1. Sjekk først at dere har aktivert bruk av Kunde-service ved å gå inn på Vis - Innstillinger - Firma - Innstillinger per modul - Aktiviet. Huk på dette der. 
 2. Opprett et produkt som heter ”Hytte nr. 1”. Produktet setter du opp som en ressurs ved å klikke på fanekortet Innstillinger og merke av for Ressurs.
 3. Opprett et produkt som heter ”Rengjøring”.
 4. Opprett en aktivitetstype som du kaller for ”Hytteutleie”. Du oppretter en ny aktivitetstype ved å velge Vis - Innstillinger - Firma - Standardregister - Aktivitetstype og så klikke Ny.
 5. I dialogboksen som kommer opp gir du aktiviteten en passende beskrivelse som for eksempel ”Hytteutleie”. Du skal også angi at aktivitetstypen skal brukes i kundeservice og eventuelt i produktservice.
 6. Gå inn i kundeservice ved å velge Vis - Aktiviteter - Aktivitetsliste Kundeservice.
 7. Klikk Ny og velg aktivitetstype ”Hytteutleie”.
 8. Klikk Tilknytt for å velge aktuell kunde og aktuell hytte og for å sjekke når den aktuelle hytten er ledig.
 9. Lengst oppe til venstre i listemenyen Vis utvalg fra, velger du Kontakter og legg til aktuell kontakt. 
 10. Deretter velger du Ressurs i listemenyen Vis utvalg fra. Dersom du klikker på knappen Vis tilgjengelighet kan du se når hytten er ledig. Blå markering viser at hytten er opptatt. Velg starttid og sluttid for utleie og klikk OK.
 11. Du får da spørsmål om du vil oppdatere start- og sluttid for aktiviteten, svar Ja.  


Du kan nå velge å lage en ordre for hytteutleie direkte fra aktivitetskortet.

 1. Klikk på fanekortet Produkt på aktivitetskortet, klikk deretter Ny og hent opp produktet ”Hytte nr. 1”. Legg deretter inn ”1” i feltet for Antall.
 2. Dersom kunden ønsker rengjøring av hytten henter du også opp produktet ”Rengjøring” og legger inn ”1” i feltet for Antall.
 3. Hvis du nå klikker på knappen Opprette ordre kommer du direkte inn i ordremodulen og kan skrive ut en faktura ved å klikke på knappen Faktura.
Bidragsytere