avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan lage flettedokumenter i Mamut?

23-02-2011 08:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 629 Visninger

I Mamut er det mulig å opprette flettedokumenter. Denne funksjonaliteten er nyttig når du skal sende det samme dokumentet til flere kontakter eller flere ansatte.

Når du oppretter et flettedokument, får du mulighet til å velge ut hvilke kontakter/ansatte du ønsker å sende dokumentet til, og informasjon om kontaktnavn, kontaktnummer, adresse o.l flettes inn i dokumentet.

Informasjonen hentes fra kontakt-/personalregister, og hvilken informasjon som flettes inn avhenger av hvilke flettefelter som er tilgjengelig på dokumentmalen du har valgt.


Slik går du frem for å lage flettedokumenter i Mamut:

 1. Velg Vis - Dokument - Nytt dokument.
 2. Et dialogvindu for nytt dokument åpnes. Skriv inn overskrift for dokumentet, og angi også annen ønsket informasjon. Velg den dokumentmalen du ønsker å basere dokumentet på i nedtrekkslisten for dette.
  MERK: Det er ikke nødvendig å føre opp kontakt eller kontaktperson når det skal flettes et dokument til flere kontakter. 
 3. Klikk knappen Opprette/flette for å gå videre.
 4. Velg En kontakt eller Flere kontakter alt ettersom hva du ønsker. Klikk så Neste.
 5. Dersom du har valgt å opprette dokument til én kontakt, kan du i dette vinduet velge hvilken kontakt du ønsker å opprette det til. Klikk så OK. Dersom du har valgt å opprette dokumentet til flere kontakter, får du opp et utvalgsvindu der du setter kriterier for hvilke kontakter du ønsker å opprette til. Når du har satt utvalget, klikker du OK. I vinduet som så kommer opp, kan du gå gjennom og kontrollere utvalget, og eventuelt fjerne kontakter som ikke skal være med likevel. Dersom utvalget er greit, klikker du Fullfør.
 6. Det opprettes nå et nytt dokument i Microsoft Word som er formatert i henhold til den valgte dokumentmalen. Koder for for eksempel navn på kontakt, adresse og kontaktperson plasseres inn. Dokumentets overskrift blir også satt inn automatisk, og du kan nå skrive inn tekstinnholdet i dokumentet.
  MERK: Dersom du har opprettet dokumentet til flere kontakter, må du klikke på knappen ABC for at innholdet i flettefeltene skal bli hentet opp. Du kan også bla deg frem og tilbake med de blå pilene øverst i verktøylinjen. (Dette forutsetter at visningen av verktøylinjen Flett utskrift (Mail merge) er slått på i Word).
 7. Du kan nå skrive ut eller lagre dokumentet akkurat som du ønsker. For å skrive ut alle samtidig, klikker du på knappen Merge to print.

Klikk her for mer informasjon angående fletting av dokumenter.

 

Gi gjerne en "like" om du synes artikkelen var nyttig, og legg inn en kommentar for å dele dine tilbakemeldinger! Dette hjelper både oss og andre brukere i Community 🙂


Bidragsytere
Aktuelt brukertips