Mine områder
Hjelp

Hvordan opprette en samlefaktura?

27-07-2010 09:00 (Sist oppdatert 07-12-2018)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1872 Visninger

I Mamut har du muligheten til å effektuere flere ordre i en og samme faktura. Dette kalles samlefakturering.

TIPS: Kontakter kan settes opp med samleordre som standard under fanekortet Innstillinger i kontaktkortet. Under dette fanekortet trykker du knappen Kunde og velger Ja for Samlefaktura. Når du da oppretter en ordre på denne kontakten, vil den automatisk legge seg i statusen for ubehandlet samleordre.

Slik går du frem når du ønsker å fakturere samleordre:

 1. Velg Vis - Tilbud - Ordre - Faktura/Ordreregistrering.
 2. Velg statusen "Ubehandlet samleordre".
 3. Klikk knappen for Fakturere.
 4. En veiviser starter som hjelper deg gjennom effektueringen. I første bildet velges hvilken kunde du ønsker å samlefakturere (Aktiv, Alle, eller Utvalg).
 5. Klikk Neste. I det påfølgende bildet velger du hvilke ordre som skal inkluderes i samlefaktura og hvilke (evt. ikke) som skal inkluderes. Dersom du har valgt å fakturere et utvalg eller alle kunder, har du muligheten til å velge hvilke kunder som skal inkluderes og hvilke som ikke skal inkluderes.
 6. Klikk Neste.
 7. I neste bildet skrives rapporten Samleordrestatus ut. Du kan velge om du ønsker å skrive den til skriver eller skjerm.
 8. Når du har skrevet ut rapporten kommer du til siste bildet i veiviseren. Ved å klikke Fullfør blir det opprettet en ny ubehandlet ordre som inneholder ordreinformasjonen og ordrelinjene til alle ordrene med statusen ubehandlet samleordre som var med i utvalget ditt.
 9. Ordren faktureres så vanlig måte.

 

Bidragsytere