Mine områder
Hjelp

Hvordan opprette en tilbudsmal?

08-08-2012 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 2690 Visninger

Ved å opprette en tilbudsmal har du muligheten for å legge de samme produktene til grunn for utsending av tilbud til flere kunder. Dette gjør det også veldig enkelt å gå videre til utskrift av ordre og fakturering for de som imøteser tilbudet med en bestilling.Se opplæringsvideo her
En tilbudsmal opprettes på tilsvarende måte som du oppretter et vanlig tilbud, men unntaket er at den opprettes i status for Tilbudsmal, og at du ikke blir bedt om å velge en av dine kunder før du legger til produkter. I stedet kan du legge inn en beskrivelse av tilbudsmalen avhengig av hva den skal brukes til. Du kan da skrive ut så mange tilbud du ønsker på bakgrunn av malen. Alle betalings- og leveringsbetingelser blir arvet direkte fra de kundene som du skriver ut tilbud til. Du kan imidlertid føye til en fatsttekst i fanekortet for dette. Dette vil komme til uttrykk på tilbudet, på samme måte som ved utskrift av ordre og fakturering.

 

Slik går du frem for å opprette en tilbudsmal

 1. Start Tilbudsmodulen ved å velge menyen Vis/Tilbud/Ordre/Faktura/Tilbudsregistrering i hovedvinduet i Mamut.
 2. Velg Tilbudsmal fra nedtrekkslisten i verktøylinjen.
 3. Trykk knappen Ny for å opprette en ny tilbudsmal.
 4. Legg inn en beskrivelse av tilbudsmalen i feltet Mal og fyll ut de øvrige feltene i ordremalen.

Legge til produkter i ordremalen:

Denne prosedyren gjentas til du har fått med alle produktene som skal være med i ordren.

 1. I fanekortet for Produktlinjer trykker du knappen for Ny vare. Om du kjenner produktnummeret skriver du det inn i kolonnen for produktnummer til venstre i fanekortet, og går rett til punkt 4.
 2. Om du ikke kjenner produktnummeret på produktet, kan du få frem en oversikt over produktene dine ved å trykke på knappen Vis produktliste.
 3. Velg (marker) produktet du vil skal inngå i ordremalen og trykk Sett inn. Dersom du skal legge inn flere produkter, sørg for at haken i avhukningsboksen Lukk vindu for Produktliste ved Sett inn er fjernet. Du markerer da produktene som skal legges inn i malen, og trykker Sett inn. Gjenta dette helt til alle produktene er lagt inn, trykk så Lukk.
 4. Etter å ha satt inn bestillingsantall og justert eventuelle pris og rabattnivåer, kan du skrive ut Tilbud, Tilbud avansert eller Tilbud m/fellesgiro på bakgrunn av de registrerte data ved å ta en utskrift. Trykk knappen for Skriv ut og velg den rapporten du vil ta ut.

Generere ordre på bakgrunn av tilbudsmalen:

Når du skal skrive ut en ordre på bakgrunn av tilbudsmalen, benytter du knappen Tilbud. En veiviser vil da starte og guide deg gjennom de ulike stegene for å overføre tilbudsmalen til et reellt tilbud.

Bidragsytere