Mine områder
Hjelp

Hvordan rapportere arbeidsforhold på virksomhet/underenhet

25-09-2019 16:29 (Sist oppdatert 29-04-2020)
  • 0 Svar
  • 3 liker
  • 6027 Visninger

Fra januar 2020 er det obligatorisk å bruke organisasjonsnummer for virksomhet/underenhet når du sender a-melding med arbeidsforhold.
Les mer om dette i artikkelen fra Skatteetaten her.

 

Dersom du er usikker på hva ditt firma er registrert med av virksomhetsnummer/underenheter så anbefaler vi at du søker opp organisasjonsnummeret til firmaet på Brønnøysundregistrene.

 

 

Juridisk organisasjonsnummer skal stå kvar uforandret på: 
Vis- Innstillinger- Firma- Økonomi og land. 

 

Orgnr.png

 

 

Virksomhetsnummer/underenhet legger du inn på  :

Vis-Innstillinger-Regnskap-Modulinnstillinger-Lønn

 

virksomhetsnr.png

 

Virksomhetsnummeret vil ikke vises i A-meldingsvinduet i Mamut, men du som kunde kan selv bestille skjemaet A06 for perioden i Altinn.no, og få A07 i retur fra Altinn i innboksen. Skjemaet vil vise juridisk organisasjonsnummer og virksomhetsnummer/underenhet, hvis det er lagt inn korrekt og innrapportert til Altinn for perioden. Trenger du hjelp til hvordan du får bestilt skjemaet i Altinn.no må du kontakte Altinn-supporten. 

 

Merk! Hvis du ikke har lagt inn virksomhetsnummeret/underenheten korrekt vil du få feilmelding F289 / MAGNET_EDAG_F289  i tilbakemeldingen fra Altinn. Les hvordan du løser feilen her.

 

 

Flere virksomhetsnummer?

Denne artikkelen viser hvordan flere virksomhetsnummer håndteres i Mamut.

 

Hvis du frem til nå har rapportert A-melding på kun organisasjonsummer, og ditt firma har flere virksomhetsnummer,  har du med stor sannsynlighet mottatt feilmelding MAGNET-EDAG-252 fra Aordningen i A-meldingen. Vi har en supportartikkel som forklarer denne feilmeldingen, klikk her for å lese mer. 

 

Dersom ditt firma har flere virksomhetsnummer og en ansatt skal bytte fra et virksomhetsnummer til et annet, må gammelt arbeidsforhold sluttrapporteres, og nytt ansattkort må opprettes og innrapporteres på det nye virksomhetsnummeret. Hvis dette ikke blir behandlet på korrekt måte vil du med stor sannsynlighet få feilmelding MAGNET_EDAG-108.  Les mer om dette her

 

 

Bidragsytere