avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn for å legge til dine favorittområder
(updated by Isabell Hernández VISMA ‎10-12-2019 10:52 )
Isabell Hernández
  • 0 Svar
  • 3 Liker
  • 3524 Visninger

Mamut support har i det siste mottatt henvendelser fra kunder som lurer på hvordan arbeidsforhold skal rapporteres inn korrekt til A-ordningen i forhold til virksomhetsnummer/underenhet. Bakgrunnen til henvendelsene kommer av at mange bedrifter har mottatt brev fra Skatteetaten hvor det informeres om at fra 2020 er det obligatorisk å bruke organisasjonsnummer for underenheten. Les mer om dette i artikkelen fra Skatteetaten her.

 

Hva må jeg gjøre?

Mange bedrifter rapporterer allerede i dag arbeidsforholdene på korrekt måte, og vi har fra før publisert artikler på Visma Community som forklarer blant annet hvordan flere virksomhetsnummer håndteres i Mamut. Men det er fremdeles en del Mamut kunder som ikke har innrapportert A-melding på virksomhetsnummer, og denne artikkelen viser hvordan de skal registrere dette nå.

 

Dersom du er usikker på hva ditt firma er registrert med av virksomhetsnummer/underenheter så anbefaler vi at du søker opp organisasjonsnummeret til firmaet på Brønnøysundregistrene.

 

 

Eksempel

"Firma AS" har et virksomhetsnummer og har frem til nå rapportert inn lønn og personaldata via A-meldingen på kun juridisk organisasjonsnummer som er registrert på: Vis- Innstillinger- Firma- Økonomi og land. 

 

Orgnr.png

NB! Juridisk organisasjonsnummer skal stå kvar uten endringer.

 

Ettersom "Firma AS" kun har innrapportert på juridisk organisasjonsnummer, betyr det at feltet for virksomhetsnummer står blankt under:

Vis-Innstillinger-Regnskap-Modulinnstillinger-Lønn

 

virksomhetsnr.png

 

"Firma AS" må derfor legge inn det korrekte virksomhetsnummeret i feltet for virksomhetsnummer og klikke på lagre i regnskapsinnstillinger. Neste gang "Firma AS" genererer og sender en A-melding til Altinn i Mamut, blir lønn og personaldata innrapportert på organisasjonsnummer og virksomhetsnummer.

 

Virksomhetsnummeret vil ikke vises i A-meldingsvinduet i Mamut, men du som kunde kan selv bestille skjemaet A06 for perioden i Altinn.no, og få A07 i retur fra Altinn i innboksen. Skjemaet vil vise juridisk organisasjonsnummer og virksomhetsnummer, hvis det er lagt inn korrekt og innrapportert til Altinn for perioden. Trenger du hjelp til hvordan du får bestilt skjemaet i Altinn.no må du kontakte Altinn-supporten. 

 

Flere virksomhetsnummer?

Denne artikkelen viser hvordan flere virksomhetsnummer håndteres i Mamut.

 

Hvis du frem til nå har rapportert A-melding på kun organisasjonsummer, og ditt firma har flere virksomhetsnummer,  har du med stor sannsynlighet mottatt feilmelding MAGNET-EDAG-252 fra Aordningen i A-meldingen. Vi har en supportartikkel som forklarer denne feilmeldingen, klikk her for å lese mer. 

 

Dersom ditt firma har flere virksomhetsnummer og en ansatt skal bytte fra et virksomhetsnummer til et annet, må gammelt arbeidsforhold sluttrapporteres, og nytt ansattkort må opprettes og innrapporteres på det nye virksomhetsnummeret. Hvis dette ikke blir behandlet på korrekt måte vil du med stor sannsynlighet få feilmelding MAGNET_EDAG-108.  Les mer om dette her

 

 

Bidragsytere