Mine områder
Hjelp

Hvordan reversere en feil ført lønning?

04-01-2011 08:00 (Sist oppdatert 12-03-2019)
 • 0 Svar
 • 1 liker
 • 12205 Visninger

I Mamut kan du enkelt korrigere en lønn som er ført via lønnsmodulen ved å benytte en egen reverseringsfunksjon. Herfra har du også muligheten til å reversere lønnen for alle ansatte i den aktuelle lønnskjøringen.

 

Slik går du frem: 

 1. Velg Vis - Lønn - Lønnsregistrering.
 2. Velg aktuell ansatt, eller en av de ansatte du ønsker å kjøre korrigeringslønn på.
 3. Velg fanekortet Historikk.
 4. Marker lønnen du ønsker å korrigere.
 5. Klikk Slett.
 6. Velg om du vil reversere lønnen for Denne ansatte eller Alle ansatte. Her må du også ta stilling til om du ønsker å overføre reverseringen til hovedbok.

 7. Velger du Denne ansatte, så må du klikke Fullfør, og lønnsjournal og konteringsbilag vil bli skrevet ut. Velger du Alle ansatte, så må du klikke Neste.
 8. Valgte du Alle ansatte vil du nå få opp et nytt vindu, med oversikt over alle ansatte som vil bli reversert. Klikk Fullfør for å gjennomføre reverseringen. Lønnsjournal og konteringsbilag vil nå bli skrevet ut.

 

I historikken vil det nå ligge en ny linje med tittelen Reversering. Lønningen er nå reversert både i lønnshistorikken på den/de ansatte og i hovedbok dersom du har valgt å overføre korrigeringen til hovedbok.

 

Merk: Du har også muligheten til å korrigere lønnen manuelt ved å føre en motsatt lønning fra lønnsregistreringen. Se denne artikkelen for fremgangsmåte.  

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips