avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hvordan spesifisere at en kontakt er 'Hovedkontor'?

24-08-2007 09:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 1001 Visninger

I Mamut er det enkelt å opprette en kontakt som et hovedkontor.

Merk! Artikkelen gjelder for Mamut Enterprise E4 og Mamut Enterprise E5.


Slik går du frem for å opprette et hovedkontor:

 1. Gå inn på den kontakten som skal være hovedkontor, eller opprett en ny kontakt som skal være oppført som hovedkontor.
 2. I kontaktregisteret velger du fanekortet Innstillinger.
 3. Under dette fanekortet klikker du på knappen Kunde.
 4. Du kommer da inn i vinduet for kontaktinnstillinger.
 5. Her kan du velge Ja slik at kontakten blir oppført som et hovedkontor.
 6. Klikk OK slik at du kommer tilbake til kontaktregisteret. 

Tilknytte andre kontakter til hovedkontoret:
Dersom en kontakt står oppført som en hovedkontakt (hovedkontor), er det vanlig at denne har flere andre kontakter tilknyttet seg. På alle de kontaktene som er tilknyttet et hovedkontor må dette spesifiseres i kontaktoppfølging på de(n) aktuelle kontakten(e). Dette gjøres ved å åpne kontakten(e) i kontaktoppfølging og velge aktuelt hovedkontor i feltet Hovedkontor.

 1. Åpne kontaktregisteret (Vis - Kontakt - Kontaktoppfølging) og finne frem til den aktuelle kontakten som skal knyttes opp mot en hovedkontakt (hovedkontor). Dette gjør du enten ved å bla deg frem til den aktuelle kontakten ved å bruke de grønne piltastene, eller ved å klikke knappen Liste i verktøymenyen. Du får da opp en liste med kontaktene dine. Velg (marker) den aktuelle kontakten og klikk OK.
 2. Nå skal du legge inn hvilket hovedkontor kontakten skal knyttes til. Dette gjøres ved å trykke på søkeknappen som du finner til høyre for feltet Hovedkontor. Da kommer du inn i vinduet Hovedkontoroversikt. MERK: Dersom du allerede har lagt inn en hovedkontakt, og klikker på denne knappen, vil du få spørsmål om du ønsker å slette linken til hovedkontakten. Dersom du skal legge inn en ny hovedkontakt svarer du her Yes.
 3. I vinduet Hovedkontoroversikt velger (markerer) du riktig hovedkontor og klikker OK.
 4. Du får da spørsmål om hovedkontaktens betalingsbetingelser, leveringsbetingelser, leveringsform og ordrerabatt skal gjelde for den aktuelle kontakten. Her svarer du enten Yes eller No avhengig av hva du ønsker. 

Fremgangsmåte dersom reskontroposteringer skal føres mot underkontor:
Dersom du ønsker å sjekke hvilke innstillinger som gjelder, kan du se under fanekortet Innstillinger på kontaktkortet til det aktuelle underkontoret. Klikk på knappen som heter Kunde. Her finnes det en nedtrekksliste Faktureres til. Her kan du beholde det som er valgt som standard, det vil si at underkontoret mottar faktura. Når det er valgt at faktura skal sendes til den aktive kontakten (underkontoret), føres alle reskontroposteringer mot kontakten.

Fremgangsmåte dersom reskontroposteringer skal føres mot hovedkontoret:
Dersom du ønsker at hovedkontoret skal motta faktura istedenfor aktiv kontakt, må du gå inn på fanekortet for Innstillinger og klikke på knappen som heter Kunde.

I feltet Faktureres til, må du velge om det er kontakten eller hovedkontoret som skal motta faktura. Merk deg at reskontroposteringene da blir ført mot hovedkontoret. Ta også stilling til hva som skal være leveringsadresse.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips