Mine områder
Hjelp

Hvordan tilbakekopiere en sikkerhetskopi?

21-03-2011 08:00 (Sist oppdatert 25-01-2019)
  • 2 Svar
  • 0 liker
  • 4917 Visninger

Dersom uhellet har vært ute og du trenger å legge tilbake en sikkerhetskopi, kan du enkelt gjøre dette ved hjelp av funksjonen for tilbakekopiering av sikkerhetskopi.

 

MERK: Ved tilbakekopiering av sikkerhetskopi vil all informasjon som er registrert siden sikkerhetskopien ble tatt, bli overskrevet. Du vil med andre ord bli satt tilbake i tid til tidspunktet du tok sikkerhetskopien.

 

I Mamut har du to muligheter til å tilbakekopiere en sikkerhetskopi. Den ene muligheten er fra inne i programmet via funksjonen Fil - Sikkerhetskopiering - Tilbakekopier sikkerhetskopi. Den andre muligheten er via programmet Mamut DataTools. Vi vil her beskrive begge fremgangsmåtene.


Slik tilbakekopierer du en sikkerhetskopi fra inne i Mamut:

1. Velg Fil - Sikkerhetskopiering - Tilbakekopier sikkerhetskopi.

2. Veiviser for tilbakeføring av sikkerhetskopi åpner seg opp. Klikk Neste.

3. Velg å tilbakekopiere en Tidligere sikkerhetskopi fra ditt system, marker sikkerhetskopien og klikk Neste.

 

- Du kan også velge å tilbakekopiere en Ekstern sikkerhetskopi enten ved å legge inn filbanen til hvor sikkerhetskopien ligger, eller ved å klikke den grå knappen med tre prikker for å bla deg frem til sikkerhetskopien. Klikk Neste.

 

4. Klikk Neste på nytt.

5. Merk av for at Jeg har lest og forstått advarselen ovenfor og klikk Neste.

6. Når tilbakekopieringen er gjennomført, vil du komme til et nytt vindu som viser detaljene rundt tilbakekopieringen. Klikk på Fullfør.

 

Slik tilbakekopierer du en sikkerhetskopi ved hjelp av Mamut DataTools:

1. Start opp programmet MDataTools.exe (Mamut DataTools) for å tilbakeføre sikkerhetskopien. Du finner dette i programmappen under mappen DataTools, standard filbane er C:\Programfiler (x86)\Mamut\DataTools. Tilbakekopiering via MDataTools fungerer på samme måte som tilbakekopiering fra inne i programmet.

2. Logg inn i MDataTools med samme brukernavn og passord som du benytter ved innlogging i Mamut.

3. Velg fanekortet Sikkerhetskopiering og klikk knappen Tilbakekopier for å starte veiviseren.

4. Veiviser for tilbakeføring av sikkerhetskopi åpner seg opp. Klikk Neste.

5. Velg å tilbakekopiere en Ekstern sikkerhetskopi og legg inn filbane til hvor sikkerhetskopien ligger. Klikk eventuelt den grå knappen med tre prikker for å bla deg frem til sikkerhetskopien. Klikk Neste.

6. Klikk Neste på nytt.

7. Merk av for at Jeg har lest og forstått advarselen ovenfor og klikk Neste.

8. Når tilbakekopieringen er gjennomført, vil du komme til et nytt vindu som viser detaljene rundt tilbakekopieringen. Klikk på Fullfør.

8. Klikk Avslutt for å lukke Mamut DataTools.

Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Kan man tilbake-kopiere sikkerhetskopi for en enkelt klient? 

av Turi M Sorensen

Hei

Ja, det kan du, men da må du først kopiere ut den enkelte klienten fra den installlasjonen den ligger i. Du kan ikke hente ut 1 klient fra en sikkerhetskopi som inneholder flere.

Du kan sjekke denne artikkelen for hvordan ta sikkerhetskopi av bare én klient:
https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Mamut-One/Hvordan-ta-sikkerhetskopi-av-bare-en-firmadata...

Husk at om du skal ta sikkerhetskopi av én eller flere firmadatabaser som skal tilbakeføres i en annen instans (installasjon) av Mamut, så må det ikke være merket av for systemfiler. Hvis systemfiler er med i sikkerhetskopien, så vil den andre instansen bli overskrevet. Hvis systemfilene ikke blir med, så blir firmadatabasen(e) lagt til i listen over databaser sammen de andre i instansen.


Mvh Turi M. Sørensen, Visma Mamut Support

Bidragsytere