Mine områder
Hjelp

Passordbeskyttelse av nettsted

13-07-2017 13:11 (Sist oppdatert 12-11-2018)
  • 4 Svar
  • 0 liker
  • 3002 Visninger

Med tilleggsproduktet Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web kan du passordbeskytte nettstedet ditt og tilby dine kunder å opprette egen brukerkonto med brukernavn og passord. Registrerte kunder vil se priser med rabatt som gjelder for kunden, samtidig som de vil slippe å registrere informasjon hver gang de handler.

Innstillinger for passordbeskyttelse finner du ved å klikke Nettsted innstillinger i menyen til venstre under fokusområde Netthandel, og deretter fanekortet Passordinnstillinger. Du kan også åpne nettstedinnstillinger ved å velge Vis og klikke Innstillinger. Klikk deretter knappen Firmadatabase og velg fanekortet Modulinnstillinger. Klikk knappen Nettsted innstillinger.

I innstillingsvinduet velger du hvilke deler av nettstedet som skal passordbeskyttes, og om kunden skal få tilgang til å opprette brukerkontoen selv. 

  • Ingen passordbeskyttelse: Alle kunder får tilgang til hele nettstedet ditt, uten å registrere seg som bruker.
  • Passordbeskyttelse av hele nettstedet: Når brukeren åpner nettstedet ditt i nettleseren blir han bedt om å skrive inn brukernavn og passord, eller han kan registrere seg som bruker.
  • Passordbeskyttelse av bare nettbutikk: Alle kunder får tilgang til nettstedet når de åpner det i nettleseren. Kunden blir likevel bedt om å skrive inn brukernavn og passord, eller registrere seg som bruker før han kommer inn i nettbutikkdelen. Alle priser i nettbutikken vil etter innlogging vises med eventuelle rabatter som tilkommer kunden. (Gjelder ikke prislisten).
  • Pålogging i kassen: Alle kunder får tilgang til både nettstedet og nettbutikken, men kan registrere seg som bruker før effektuering av en ordre. Kunden blir da bedt om å skrive inn brukernavn og passord, (eller registrere seg som bruker). Etter innlogging vil prisene rekalkuleres dersom kunden har krav på rabatt. (Gjelder ikke prislisten).


Innstillinger for passord
Når du velger et av alternativene hvor passord aktiveres, må du ta stilling til hvordan Godkjenning av nye brukere skal foregå. Du har følgende valg:

  1. Brukere må godkjennes manuelt av nettstedets eier: Registrering av en ny bruker behandles som en søknad som du henter ned via Hent nettsteddata. Brukeren får, når du henter ned nettsteddata, en e-post med beskjed om at eieren må godkjenne dem. Når du godkjenner en søknad får kunden en e-post med informasjon om at kontoen kan tas i bruk. (Du må oppdatere nettstedet ditt for at kunden skal motta en e-post med beskjed om godkjenning). 
  2. Brukere godkjennes automatisk etter registrering: Alle kunder blir automatisk godkjent og får tilgang til nettstedet umiddelbart etter at de har registrert seg. De vil også motta en e-post som bekreftelse på dette.
  3. Brukere kan bare opprettes av nettstedets eier: Kun kunder som opprettes manuelt av nettstedeier i Kontaktregisteret kan logge seg på tjenesten. Brukerne kan derfor ikke opprette seg selv som brukere direkte fra nettstedet.

Alle endringer i status for brukere av nettstedet kommuniseres via e-post. Du kan fritt angi hvem som skal stå som Avsender på e-post med Registreringsinformasjon.

Du kan også velge å Motta kopi av denne e-posten om du ønsker å holde oversikt over hvilke meldinger kundene mottar fra deg.

I alle tilfeller hvor kunden kan opprette seg selv som bruker, kan du velge Vis link til Opprette bruker fra menyen på hovedsiden.

Kommentarer
Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

Etter å ha hentet nettsteddata, hvor i Mamut godkjenner vi nye kunder og evt legger de inn som personkontakt i eksisterende kunde?

av Turi M Sorensen

Hei

Når du henter nettsteddata skal nye kunder/ordrer dukke opp i en liste om det er noe å hente.
Jeg anbefaler at du legger inn en testordre, med en fiktiv kunde, som vil dukke opp når du laster nettsteddata. Du vil også i dette bildet få valg mtp hva du ønsker å gjøre med kunder og ordrer. 

Mvh
Turi M Sørensen
Senior Support Konsulent
Visma Mamut AS

Anonymous
Ikke relevant
av Anonymous

jeg har forsøkt meg frem med en fiktiv kunde, men finner ikke denne listen du nevner.. Hvor skal jeg lete?

av Turi M Sorensen

Hei

Du henter først ned alle data. Ligger det noe i listen skal du kunne behandle  dem ved å enten imprtere eller avvise. Dersom du ikke behandler dataene vil de fremdeles være tilgjengelige neste gang du henter nettsteddata. Se hjelpefilen for å hente nettsteddata.

Når du klikker på Vis ordrer i vinduet Hent nettsteddata vises det et vindu med all import av nettsteddata, strukturert med eget fanekort for hver importtype. Dersom du ønsker å se detaljer til en kontakt, aktivitet eller ordre, velger du linjen i listen, og klikker Åpne valgt element.
Les mer i denne hjelpefilen om hvordan du behandler nedlastede data.


1.
Kontroller alle henvendelser, avhengig av hvilken Status henvendelsen har:

- Ny kunde: Det er ikke funnet kontakter i kontaktregisteret som matcher med noen av feltene i henvendelsen.

- Bør kontrolleres: Det er funnet en eksisterende kunde med samme e-postadresse, Postadresse, Kontaktperson eller Telefonnummer som systemet vurderer som en sannsynlig match. Her bør du verifisere hvilken informasjon som blir overskrevet i kontaktregisteret.

- Eksisterende kunde: Henvendelsen inneholder Firmanavn eller Organisasjonsnummer som samsvarer med en kontakt i kontaktregisteret. Det er høy sannsynlighet for at henvendelsen kommer fra denne kontakten.

2. Klikk Rediger eller dobbeltklikk på henvendelser du er usikker på, for å kontrollere hvilken firmainformasjon som importeres. Les mer i Firmainformasjon/Adresse
3. Klikk Importer alle, når du har gått gjennom informasjonen.


MERK!
Nye kunder opprettes nå i kontaktregisteret. Eksisterende kunder og sannsynlige kunder vil beholde informasjonen fra kontaktregisteret med mindre du velger å overstyre dette.

Håper dette var til hjelp 🙂

Mvh

Turi M Sørensen
Senior Support Konsulent
Visma Mamut AS

 

Bidragsytere