avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Sending av eDokument mislyktes

07-01-2014 08:00 (Sist oppdatert 25-02-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2192 Visninger

Det er flere grunner til at sending av eDokument feiler, men som oftest er årsaken at påkrevd informasjon mangler. I denne artikkelen har vi listet de vanligste feilkildene.


Når sending av eDokument feiler vil faktura/kreditnota bli liggende i Utboks med status Mislyktes. Ved å utvide eDokument-oppføringen i og deretter klikke Vis detaljer kan du se selve feilmeldingen (uspesifisert nettverksfeil, feil ved sending til server, sendingen mislyktes på grunn av en teknisk feil).


Feil i elektronisk adresse
Det er viktig at du har lagt inn korrekt elektronisk adresse på kunden.
Dersom du skal sende eFaktura til mottager via meldingsformidler PEPPOL så må mottager være registrert i ELMA og den elektroniske adressen er 9908:organisasjonsnummer.

Dersom du er usikker på den elektroniske adressen må du kontakte kunden din, og be om å få den Elektroniske adressen samt hvilken Meldingsformidler (operator id) de benytter.
Når du har kontrollert at du har korrekt informasjon, kan du sende fakturaen på nytt. Det gjøres ved å markere den i eDokument listen på Mamut Online og klikke Send på nytt.


Deres ref. er ikke oppgitt på faktura
Det er ulike krav til innhold på faktura for de ulike formatene. Når det gjelder EHF formatet, så må du kontrollere at du har oppgitt Deres ref. Dersom dette feltet ikke er utfylt må du kreditere fakturaen og opprette ny ordre med korrekt informasjon.

Organisasjonsnummer på firma eller kunde mangler
Kontroller at du har oppgitt organisasjonsnummer både under firmainnstillinger (Vis-Innstillinger-Firma-Firmainnstillinger-Økonomi-Land) og på kundekortet (fanekortet Annen Info). Dersom dere er er momspliktig, må MVA legges inn bak organisasjonsnummeret under firmainnstillingene. Når du har kontrollert at du har korrekt informasjon, kan du sende fakturaen på nytt. Det gjøres ved å markere den i eDokument listen på Mamut Online og klikke Send på nytt.


Feil i adresseformat på post- og/eller leveringsadresse

Kontroller både post- og leveringsadressen under firmainnstillinger (Vis-Innstillinger-Firma) og på kontaktkortet. Det er viktig at postnummer og poststed er angitt i korrekte felter.
Gjør følgende:

1.    Krediter den opprinnelige fakturaen

2.    Gå til Vis – Kontakt – Kontaktoppfølging og finn kunden det gjelder.

3.    Velg Post i nedtrekks liste til venstre for adressefeltet og klikk på Adresse-knappen over.

4.    Legg inn kun postnummer i Postnr-feltet, og legg inn poststed i Poststed-feltet og klikk OK

5.    Velg Levering i nedtrekks liste til venstre for adressefeltet og klikk på Adresse-knappen over.

6.    Legg inn kun postnummer i Postnr-feltet, og legg inn poststed i Poststed-feltet og klikk OK

7.    Lagre endringen, opprett en ny ordre og fakturer denne.


Manglende elektronisk adresse på underkontor
Dersom du oppretter ordre på et underkontor, og faktura skal sendes til hovedkontoret må hovedkontorets elektroniske adresse være registrert på både hovedkontor og underkontor. Når du har kontrollert at du har korrekt informasjon, kan du sende fakturaen på nytt. Det gjøres ved å markere den i eDokument listen på Mamut Online og klikke Send på nytt.

Dersom du fortsatt ikke får sendt dokumentet, kan du ta kontakt med Mamut Support. Vennligst oppgi fakturanummer i saken.

Bidragsytere
Aktuelt brukertips