Mine områder
Hjelp

Informasjon om overgangen fra Total årsoppgjør til Periode og år

14-10-2022 14:19 (Sist oppdatert 12-12-2022)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 647 Visninger

Total 2022 ble lansert  7 desember 2022. Dette blir etter alt å dømme den siste utgaven av Total. Fra og med årsoppgjøret 2023 erstatter Visma Periode og år Total.

 

Viktig: For årsoppgjøret 2022, kan ikke Total benyttes for selskapsformen ENK/EPF.  Disse klientene må tas i Visma Periode og år. Alle andre selskapstyper som vi tidligere støttet, kan fortsatt bruke Total 2022.

 

Vi har mottatt mange spørsmål i forbindelse med overgangen fra Total (og Finale) til Periode og år. Eksempelvis "Hvorfor fases Total ut" "Hvordan overføre jeg mine data" mm. Dette og mer til finner du beskrevet her:
Ofte stilte spørsmål og problemstillinger for overgangen til Periode og år.

 

Mange lurer også på hva som skjer med de gamle Total programmene man har liggende etter å sagt opp Total.  Det korte svaret er ingenting 🙂

Les mer om dette her

Må jeg si opp Total Årsoppgjør hvis jeg bytter til Periode og år, eller et annet program?

Det korte svaret er ja om du ikke skal bruke Total for 2022 årsoppgjøret.

Vi ikke vet om du ønsker å bruke Total for 2022 årsoppgjøret. Og slik avtalevilkårene sier, må en oppsigelse være sendt oss innen en måned før neste fakturaperiode. Man faktureres kvartallsvis. Skal man si opp innen Januar-Mars 2023 fakturaperioden, må det da skje seneste 30. November 2022. Etter det, så blir neste frist 28 Februar 2023 osv.  

 

Det står nevnt i øverst link, men vi tilbyr overgangs ordning for de som oppdager at de ikke kan flytte over alle klientene over til Perioide og år i 2022  fordi man f.eks. trenger funksjonalitet som kanskje ikke kommer før i 2023 årsoppgjøret. Ingen bekymring, da fakturabeløpet for Periode og år går til fratrekk/kreditering på Total årsoppgjørs fakturaen. Merk at dette skjer først på slutten av året, da vi jo først da vet hvor mange Periode og år klienter som ble innlevert og dermed skal faktureres.

 

Rent praktisk, hva gjør jeg som kunde nå?

Gå til følgende side og bestille Periode og år

Det er gratis å bestille. Først kommer en velkomst-epost. Og så inntil ca 1 "virkedøgn", får man epost med bekreftelse på opprettet bruker. Da kan du logge på og opprette din første klient. Du kan også opprette ubegrenset antall brukere gratis, i motsetning til i Total.

 

Oppretter man en klient med produktpakken "Periode", eller "Komplett" som inneholder Periode, man blir fakturert månedlig.
Man blir også fakturert om man velger årsoppgjør/årsoppgjpør pluss/komplett, og fullfører innsendingen av årsoppgjørettil Altinn. Først da blir man fakturert for årsoppgjørsklienten. Ingen innsending av årsoppgjøret, ingen faktura for årsoppgjøret!

 

Betyr det at jeg kan prøve Periode og år gratis? Ja, bare husk å velg årsoppgjør/årsoppgjør pluss produktpakken. Dette velges når man oppretter klienten.

Så kan du teste ut og prøve alle funksjonalitet helt fritt, foruten selve innsendingen til Altinn. Innsendingen er da det som medfører at du blir fakturert for klienten.

Trykk her for priser og pakker på Periode og år 

 

Har du spørsmål, send oss gjerne en epost på support.total@visma.com om temaet er hovedsaklig Total-relatert. Er det mest Periode og år, treffer du oss her support.py@visma.com

 

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"