avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Import av regnskapsbunt

27-02-2014 20:36
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2249 Visninger
Vet du hvordan du importerer en regnskapsbunt til Visma business? Eller synes du at det er nervepirrende å importere fra et annet økonomisystem eller fra en annen Visma Business-klient? Her får du en enkel beskrivelse av prosessen.

Under Hjem-menyen i Visma Business finnes et valg som heter Importer. Klikker du på dette ikonet får du opp følgende dialogboks:

I dette tilfellet, der det skal legges til regnskapsbilag, velges "Legg bare til nye rader". Trykk "Importer" og velg filen som skal importeres. De importerte bilagene ligger nå under fanen "Automatgenererte bilag" i Bilagsregistrering, klare for videre behandling.

Viktig dersom det allerede ligger bunter i bilagsregistrering:

Har du liggende bunter som ikke er oppdatert, er det nødvendig å sjekke at buntnumrene i disse ikke er de samme som i importfilen. Dersom de er det og importen gjennomføres, vil de nye dataene legges til i de eksisterende buntene.

Dette gjør du for å sjekke og eventuelt endre i importfilen: Åpne filen med et tekstredigeringsprogram, som Notisblokk/Notepad. Resultatet vil se slik ut:

@ viser at dette er en tabell, der WaBnd betyr Bunt og WaVo betyr Bilag. Det viktige feltet i disse tabellene er BndNo, dvs buntnr. Dersom disse sifrene tilsvarer en bunt i programmet, er det flere ting som kan gjøres for å ordne problemet. Det enkleste er å oppdatere bunten som allerede eksisterer og deretter importere dataene fra denne filen.

Et alternativ er å endre buntnr i importfilen slik at disse ikke er de samme som i de eksisterende buntene.

Et annet alternativ er å fjerne buntnr fra filen. Etter å ha gjort dette vil den se slik ut:

Det som er gjort her er å fjerne kolonneoverskriften BndNo og de tilhørende tallene i linjene under. Visma Business vil nå ha muligheten til å legge inn hvilket buntnr som det selv vil, og programmet vil da velge det neste tilgjengelige.

Aktuelt brukertips