Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Visma Business og -Regnskapsbyrå
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by Susanne Grure VISMA ‎23-11-2017 16:36 )
Øyvind Årseth
 • 2 Svar
 • 0 Liker
 • 6738 Visninger

Integrasjonsoppsett Visma.net Autopay - Visma Business

Visma.net Autopay er en nettbasert tjeneste for automatisert betalingsformidling. Visma.net Autopay sender betalinger fra Visma Business til banken, og leser avregninger og returfiler fra banken inn igjen i Visma Business. Dere får dermed alltid oppdatert status på inn- og utbetalinger.
Denne oppskriften gir en enkel beskrivelse av hva som må gjøres for å komme i gang. Vi tar her utgangspunkt i ver. 12 av Visma Business.
Se det vedlagte dokumentet for en grundigere beskrivelse, og for informasjon om forskjeller hvis dere har en eldre versjon installert. 

Forarbeid

 1. Bestill Visma.net Autopay-tjeneste. Dette kan gjøres ved å sende mail til lisens@visma.com. Oppgi kundenummer og navn og e-postadresse til primærkontakt og administrator i bedriften. Dette kan være forskjellige personer. 
  NB! I slutten av august ble nødvendige lisenser oppdatert på alle kunder som allerede har en Visma.net-tjeneste aktiv (og dermed signert TOS, ref. under). Dvs. at Visma.net Autopay allerede er klar til bruk fra vår side. Ta evt. kontakt med kundesenteret om du er usikker.
 2. Hvis dere ikke har Visma.net-tjenester fra før må Terms of Service (TOS) signeres. Dette er avtalen som regulerer forholdet mellom Visma og dere som brukere av Visma.net-tjenester. Hvis dere bruker f.eks. Visma Approval til godkjenning av fakturaer eller reiseregninger er avtalen signert allerede. TOS sendes for godkjenning til primærkontakten dere har oppgitt når Visma.net Autopay aktiveres i lisensen deres. 
 3. Kontakt banken deres for å få oppdaterte avtaleskjema. Noen skjema er tilgjengelige i Visma.net Autopay, men noen banker ønsker å distribuere sine avtaleskjema selv. Fyll ut avtaleskjema fra banken og returner det til banken. Banken varsler Visma.net Autopay-tjenesten når avtalen er aktivert på deres side, og deres administrator får varsel når Visma.net Autopay er klar. Det er viktig å avtale starttidspunkt med banken, slik at alle parter er klar over når avtalen trer i kraft. 

Tekniske forutsetninger

Visma.net Autopay er avhengig av tre Visma-tjenester (services) for å kjøre i kombinasjon med Visma Business. Alle tre må være installert og kjøre. 

 • Visma Business Services Host
 • Visma Business Host for OD MessageQueue
 • Visma On Premises Gateway (OPG)

Vi anbefaler at dere tar kontakt med deres Visma-partner for installasjon og oppsett hvis dere ikke har egne tekniske ressurser med oversikt og nødvendige rettigheter i driftsmiljøet. 

Oppsett i Visma Business

 1. Velg "Aktiver Visma.net" fra behandlingsmenyen, enten fra bedriftsopplysninger (for ett selskap), eller fra systemopplysninger (for flere selskap samtidig). Dette vil eksportere nødvendige selskapsdetaljer til Visma.net, evt. oppdatere dem hvis selskapet finnes fra før, og sørge for den nødvendige koblingen mellom selskapet i Visma Business og samme selskap i Vismas skyplattform. 
 2. I Bankpartnertabellen må man legge til en ny rad, og velge "EBF system" 95 Visma.net Autopay. Sørg for å fylle ut korrekt bankkonto som skal belastes, og tilhørende hovedbokskonto. i "EBF-behandling" må parameter for "Generer bunt/bilagslinjer for avregning fra EBF-system" være satt. Det er også mulig å sette opp "Automatisk oppdatering av bunt fra Visma.net Autopay" for avregning og innbetalinger, men vi anbefaler at det ikke settes på ved første kjøring, slik at det er lettere å kontrollere resultatet i Visma Business før oppdatering av bunt. 
 3. Hvis selskapet også har avtale med banken om innkommende betalinger laster Visma.net Autopay ned transaksjoner og posterer dem i Visma Business. For at disse betalingene skal posteres/matches korrekt mot åpne poster må de tolkes av Visma Business. Dette settes opp via definisjonene for KID-oppsett i tabellen for Factoringselskap. 

Oppsett i Visma.net

 1. Inne i Visma.net må administrator tildele brukerroller til brukerne i de ulike selskapene som skal bruke Visma.net Autopay. Det er kun de som skal se og/eller godkjenne betalingstransaksjoner til Visma.net Autopay, som skal legges inn som brukere. Tilgjengelige roller er: 

  - Administrator

  - Regnskapsfører (Accountant): lese-rettigheter til bankavtaler, utgående betalinger m.m.

  - Godkjenner (Approval): lese-rettigheter til bankavtaler, godkjenning av betalinger

 2. Inne i Visma.net Autopay må man også legge inn bankavtalen under "Administrasjon" og "Avtaler". Det er viktig at avtalen legges inn på riktig selskap, så sjekk øverst i høyre hjørne i Visma.net at det er riktig selskap før avtalen legges inn. 
 3. Valgene man må gjennom i pkt. 2 varierer avhengig av hvilken bank det gjelder. Husk at avtale med banken må være etablert før man kan begynne å bruke Visma.net Autopay. Husk også å huke av for både utgående og innkommende betalinger hvis begge benyttes. 

Nå er alt klart for bruk av Visma.net Autopay - effektiv håndtering av ut- og innbetalinger!

 

Har du spørsmål om Visma.net Autopay?

Aktiveringsteamet kan hjelpe deg å aktivere tjenesten, du kan kontakte dem på aktivering@visma.com.

 

Kundesenteret tilbyr 1. Linje support på Visma.net Autopay. Ta kontakt med oss via chat, telefon eller e-post. 09101 og kundesenteret@visma.no

Kommentarer
CONTRIBUTOR ***

Finnes det en lignende PDF som beskriver integrasjon mellom Visma Business versjon 13.01.0 og Visma.net Autopay?

 

I så fall ønsker jeg at denne legges ut her om mulig. Sliter litt med matching av innbetalinger..

 

Karl Petter

Hei
Det er ingen forskjell i integrasjonen fra ver. 12 til ver. 13. 
Utfordringer med matching av innbetalinger bør meldes som en supportsak til din Visma-partner, som enten kan hjelpe direkte, eller evt. opprette sak hos vår support. 

mvh 
Øyvind Årseth