avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Ugyldig bankkontonummer/Org.nr/KID

27-02-2014 17:26
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 1323 Visninger
Dette problemet dukker ofte opp når det registereres en ny utenlandsk kunde eller leverandør knyttet til land eller tabell. Ved hjelp av feltet Landnr, og Bedriftsparametre kan du løse dette.

Noen ganger kommer det opp en statusmelding om at enten bankkontonummeret, organisasjonsnummeret eller KID-nummeret som er registrert på en kunde eller leverandør er ugyldig.

Får du denne statusmeldingen bør du legge merke til hva som er registrert på kunden/leverandøren i feltet Landnr. Dette nummeret får vi bruk for senere.

Neste punkt er å gå inn i Bedriftsparametre (du kan evt. gå rett i tabellen Land under Felles\Faste opplysninger) og deretter til Land:

Her finner du det landnummeret som var registrert på kunden/leverandøren. På høyre side av dette bildet ligger feltet Landbehandl (det ligger forøvrig skjult i tabellen, dersom du har gått dit for å se). Dersom du åpner dialogen knyttet til dette feltet (tast * eller dobbelklikk) ser du hvordan dette landnummeret behandles i Visma Business. Det vi skal se på er kontrollene som er lagt inn.

 I utgangspunktet er det ikke lagt inn avkrysninger, dvs at systemet kontrollerer de dataene som blir lagt inn i feltet. I en norsk installasjon vil dette si at systemet sjekker etter norske kontonummer og organisasjonsnummer, og du vil da få statusmeldingen ”Ugyldig bankkontonummer” dersom dette har et annet antall siffer enn 11. Setter du et kryss for ”Unntas..”, vil du ikke lenger få denne meldingen på aktører registrert med dette landnummeret.

Aktuelt brukertips