avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

(updated by Thea Petrine Hammer VISMA ‎16-07-2019 09:30 )
  • 2 Svar
  • 0 Liker
  • 1009 Visninger

Ved føring av bilag i Visma Dokumentsenter som føres debet/kredit hovedbokskonto mot en ordre, må føres på hver sin linje, hvis ikke vil begge føringene gå mot ordre i Visma Contracting. For eksempel føring av utlegg.

 

Det vanligste er å føre en leverandørfaktura mot leverandørkontoen og da kan man føre debet/kredit på samme linje mot ordre. Da vil kun den ene føringen gå mot pakkseddel/returseddel.

 

Dersom man eksempelvis har ført debet varekjøp / kredit bank på samme linje dannes det en returseddel på ordre. Kredit beløpet blir større enn debet beløpet mot ordre, i og med at det trekkes ut mva på debetposten. Summen av debet/kredit blir et negativt beløp som resulterer i en returseddel.

 

Korrigering av en feilføring kan gjøres ved å finne dokumentet som er ført feil, lage et duplikat av dokumentet, for så å føre motsatt. Deretter lages et nytt duplikat som føres på 2 linjer.

 

Duplisere dokument i VDC.JPG 

 

Et annet alternativ vil være å korrigere dette på ordren ved å sette seddelen til "Ikke fakturerer denne seddel" - og fjerne haken for kost til ordre på linjene som er feil. Deretter registreres det en manuell pakkseddel med riktig beløp. Det er ikke lenger adgang til å slette sedler.

 

Ikke fakturer denne seddel.JPG

 

Tilgang til å kunne sette hake for "Ikke fakturer denne seddel" settes på brukeren. Logg inn som systembruker og gå på menyen System-Vedlikehold-Brukere. 

 

Tilgang ikke fakturer denne seddel.JPG

 

 

 

Kommentarer
CONTRIBUTOR *

Hei Hilde. er dette noe nytt? vi har ført alt på en linje hele tiden og dette har vært ok før. Ikke hørt om noe av dette på verken versjonskurs eller årsoppgjørskurs. vi fører kun varekjøp i dok senter og ikke div bilag eller bank bilag.

Dette gjelder kun dersom det føres debet / kredit to hovedbokskontoer, ikke når det føres mot leverandørkonto.