avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 282 Visninger

Denne artikkelen gir noen opplysninger om forhold rundt søknad om utsettelse med innlevering av ligningsoppgaver.

Innsendelse av søknad på enkeltpersonforetak

Ved innsendelse på enkeltpersonforetak, vil Altinn automatisk overføre innsendelsen til personlig side (fødselsnummeret til innehaveren). Dette betyr også at innehaveren må delegere rettigheten "Begrenset signeringsrett" og "Regnskapsmedarbeider" til sitt personlige foretak. Alternativt kan man sende inn ved å bruke datasystem-ID som er registrert på innehaverens personlige side i Altinn (fødselsnummer).

Hvilke rettigheter kreves for innsendelse?

Dersom andre enn daglig leder/innehaver sender inn, må det være delegert rettigheten rettigheten "Begrenset signeringsrett" og "Regnskapsmedarbeider" fra regnskapskontoret eller revisjonsselskapet. Dersom regnskapskontoret eller revisjonsselskapet er et personlig foretak, må det også foretas delegering av rettighetene fra innehaverens fødselsnummer til den som skal søke om utsettelse.

Feilmelding: The end user system does not support signing forms....

Denne feilmeldingen indikerer at datasystem-ID'en som brukes, mangler avkryssing for "Aktiver signering via datasystemet". Løsningen er å gå inn i Altinn og endre innstillingene for datasystem-ID'en.

Pålogging feiler, men ny signeringsangivelse er ikke mulig...

Hvis det ikke skulle være mulig å endre på feil angitt påloggingsinformasjon (f.eks. ved feil PIN-kode), så velger du "Logg ut" i påloggingsvinduet som vises i programmets øvre høyre hjørne. I FINALE Skatt må du først lukke klientoversikten før dette kan endres.

Feilmelding: User is not autorized for submital of reporting service on behalf of reportee

Denne feilmeldingen er en rettighetsfeil som angir at brukeren som er angitt med fødselsnummer i signeringsdialogen ikke har rettighet til å søke om utsettelse på vegne av denne skattyteren. Løsningen er at brukeren enten får tildelt rettigheter fra daglig leder/innehaver, eller at en person med de nødvendige rettighetene foretar søknad om utsettelse.

Dersom man opplever feilmeldinger som man ikke finner ut av, og derfor ikke får sendt inn fra FINALE Skatt eller FINALE Årsoppgjør?

Dersom man har problemer med innsendelse som man ikke klarer å løse, er løsningen at man logger på Altinn, og foretar utfylling og innsendelse av søknad om utsettelse fra Altinn-portalen. Den 31.05.2013 kl. 23:59 er siste frist for å ha sendt innm søknad elektronisk.

Søknad om utsettelse for eget foretak (ikke for regnskapskontorer og revisjonsselskaper på vegne av klienter)

Dersom man skal søke om utsettelse med innlevering av selvangivelse eller selskapsoppgave for foretakene selv, anvendes "Søknad om utsatt frist for levering av selvangivelsen - næring  (RF-1114)". Nedenfor er det en lenke til skjemaet i Altinn.

Søknad om utsatt frist for levering av selvangivelse for klienter (RF-1113) i Altinn

Søknad om utsatt frist for levering av selvangivelsen - næring (RF-1114) i Altinn

 

 

 

 

 

Bidragsytere