Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
(updated by norabernhardsen VISMA ‎25-03-2019 15:39 )
Carine Næss
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 442 Visninger

Automatposteringer er et fast oppsett som får systemet til å generere en automatisk postering slik at du slipper å postere manuelt i bilagsregistrering.

Noen eksempler

Du kan bruke rutinen til å kjøre automatisk fordeling av kostnader/inntekter til ulike perioder, kontoer, kostnadsbærere med mer. Du kan også få systemet til å generere nye posteringer på grunnlag av hva som allerede er ført.

For eksempel: Hver gang det føres noe på konto 4000, skal det automatisk føres 10% til konto 4001.

Kort sagt kan vi si at du kan benytte rutinen til mer avansert bruk enn du kan med fordelingsnøkkel på posteringstypen.

Et annet eksempel kan være at du ønsker å fordele arbeidsgiveravgift ut ifra reelt postert salg på klasse 3. Fordelingen/oppsettet defineres kun en gang og tar utgangspunkt i hvilke poster som er ført på de aktuelle kontoene. Selve igangsettingen av jobben gjøres i fane 1. Start automatposteringer, eller du kan velge at programmet skal kjøre jobben automatisk ved buntoppdatering. Vi anbefaler deg å kjøre jobben med manuell start på fane 1 for å ha bedre kontroll over de posteringene som blir generert automatisk.

Dersom du ved slutten av hver måned starter den/de jobbene du skal kjøre via automatposteringer slik at du har fordelt alt korrekt innen periodeavslutning, er fordelen med denne rutinen at fordeling kan foretas til andre klienter. Dette er tidsbesparende fordi du slipper å føre samme bilag i flere klienter.

NB! Rutinen Automatposteringer er en modul du må ha i din lisens. Ta kontakt med din forhandler dersom du ønsker tilgang til denne. Les mer om Automatpostering ved å trykke F1, og søk på ordet Automatposteringer.

Bidragsytere