Mine områder
Hjelp

Brukertips i Visma.net ERP

Sorter etter:
På salgsordre kan man se Enhetskostnad for produktet man selger. Som standard er riktignok dette en gjennomsnittlig enhetskostnad basert på nåværende lagerbeholdning. Har man ikke lagerbeholdning vil det ikke vises noen enhetskostnad. Dette vil være tilfellet for såkalte "skaffevarer", altså varer man kjøper inn ifbm. med et konkret salg (Innkjøp til ordre). Her vil det ikke vises noen enhetskostnad på salgsordrelinjen.     Det er riktignok mulig å vise erstatningskostnaden (innkjøpsprisen) på salgsordren. Dette gjør at man får beregnet margin på salget (øverst til høyre).    Erstatningskostnad hentes med denne prioriteten:    1. Pris fra leverandørprisavtalen for standardleverandøren til varen     2. Siste pris for standardleverandøren til varen     3. Siste kostpris (siste mottatte pris) på varen     For å vise erstatningskostnaden må man huke av for Beregn erstatningskostnad for bruttomargin/fortjeneste.   Merk: Erstatningskostnaden per enhet vises ikke på salgsordrelinjen, men nederst i skjermbildet. Den blir riktignok brukt for å kalkulere Totalkostnad og beregne margin øverst til høyre i skjermbildet.        Dette gjør det enklere å få oversikt over lønnsomheten for salget. 
Vis hele artikkelen
10-06-2022 14:10
 • 2 Svar
 • 1 liker
 • 109 Visninger
I tidligere versjoner så har vi hatt en feil som har ført til at Salgskonto ble hentet fra Vare uansett hva som er valgt på Ordretypen. I versjon 8.96 (tirsdag 10.mai) , så er denne feilen løst. Da vil innstillingen som er valgt på ordretypen bestemme hvor salgskonto hentes ifra.    I denne forbindelse anbefaler vi at dere sjekker hva dere har valgt på Ordretypene. Er dette noe annet enn Vare, så sjekk hvilken salgskonto som er satt på det aktuelle valget.  1. Gå til skjermbildet Ordretyper (SO2010PL) og åpne en av ordretypene dere benytter 2. Velg fane Generelle innstillinger og se hva som er valgt i feltet Bruk salgskonto fra.     Lagersted (IN204000): Sjekk salgskonto i skjermbildet Lagersteder (IN204000) - fane Hovedbokskontoer Posteringsprofil (IN206000) Denne er litt annerledes. Her må du først gå til fanen Posteringsinnstillinger og sjekke hva som står i Bruk salgskonto fra. Hvis det her står Posteringsprofil, så kan du gå til fanen Hovedbokskontoer på posteringsprofilen, og sjekke salgskonto der. Hvis det står Vare så hentes salgskonto fra vare og hvis det står Lagersted så hentes den fra lagersted. Kundelokasjon Dersom du har valgt kundelokasjon så vil salgkontoen hentes fra Lokasjoner på kundekortet.  Årsakskode (CS2110PL) Da hentes konto fra årsakskode som du velger på salgsordrelinjen      
Vis hele artikkelen
05-05-2022 15:03 (Sist oppdatert 05-05-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 137 Visninger
Dersom du mottar en betaling som er større enn faktura du skal matche betalingen mot og ønsker å føre det resterende beløpet mot en bestemt konto kan du følge dette brukertipset. Vi benytter skjermbildet som heter “kundebetalinger” (ScreenID: AR3020PL)    I eksempelet vi bruker her så har du mottatt en betaling på 2 000 000 og skal matche denne betalingen mot to fakturaer på respektive 312 500 og 600 000. Legg fakturaene til ved å trykke på plusstegnet under fanen “dokumenter til matching”. Etter du har lagt inn de har du en tilgjengelig saldo på 1 087 500.      For å føre den tilgjengelige saldoen mot en spesifik konto går du til fanen “regnskapsdetaljer” og velger den ønskede kontoen under “regnskap” og “hovedbokskonto-kunder” (Som standard er konto 1500 valgt). I dette eksempelet bruker vi konto 1550.     Etter dette kan du lagre og oppdatere betalingen. Som du da ser har betalingen status Åpen slik at du på et senere tidspunkt kan føre nye fakturaer på samme betaling. I tillegg finner du bunten under fanen “betalingshistorikk” og som du kan se i eksempelet under så er den tilgjengelige saldoen ført mot konto 1550.     Spol fiktivt frem i tid og si at du nå legger en ny faktura på 100 000 på samme betaling ved å legge den til under “dokumenter til matching”, lagrer og oppdaterer. Det opprettes da en ny hovedbokstransaksjon som fører 100 000 debet fra konto 1550.       
Vis hele artikkelen
31-03-2022 16:13 (Sist oppdatert 01-04-2022)
 • 0 Svar
 • 0 liker
 • 291 Visninger
Dette brukertipset forklarer deg hvordan du kan allokere deler av lagervarene i en salgsordre.   Dersom du har en salgsordre på 100 stk av en vare men kun ønsker å allokere for eksempel 60 av disse gjøres det på følgende måte:   Åpne allokeringer vinduet inne i salgsordren:   Velg antallet du ønsker å allokere, dobbelklikk på under linjen e ller trykk TAB (på tastaturet ditt). På linje nummer 2 fører du inn hvor mange som ikke skal allokeres også huker du av for “allokert” på antallet du ønsker å allokere.    Dersom du ikke legger inn den andre linjen med differansen mellom salgsordreantall og allokert vil antallet på salgsordren endre seg.   Alternativt: I tilfeller hvor du har en salgsordre som overstiger lagerbeholdningen din kan du åpne “allokering”-vinduet og huke av for “allokert” og linje 2 vil automatisk dukke opp for å unngå at antallet på salgsordren endrer seg.   Det finnes også en innstilling for å påse at den alternative løsningen kommer automatisk. Du går da til skjermbilde som heter “Ordretyper” (screenID=SO201000) og under fanen “malinnstillinger” kan du huke av for “Krev vareallokering”. Systemet vil nå automatisk allokere det antallet du har på lager. Baksiden ved denne innstillingen er at alle ordre av denne typen nå vil allokeres. Man må derfor påse at man ønsker alle salgsordre allokert før man setter på denne innstillingen. Merk at man fremdeles kan åpne allokering skjermbilde og overstyre selvom man har innstillingen skrudd på.
Vis hele artikkelen
31-03-2022 16:10
 • 1 Svar
 • 0 liker
 • 117 Visninger
Veien til Visma.net Payroll