avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Oppsett av lønnsarter

15-12-2017 11:49 (Sist oppdatert 01-03-2019)
  • 0 Svar
  • 0 Liker
  • 2189 Visninger
Dette brukertipset er en del av dokumentasjonen "Kom i gang med Payroll". Ønsker du å se alle stegene i oppstartsdokumentasjonen, klikk her.

 

Payroll / Innstillinger / Regler / Lønnsarter

Det ligger allerede et forhåndsdefinert lønnsartregister i systemet. Alle standard lønnsarter har et lønnsartnummer som slutter med 0. Alle lønnsarter du selv oppretter, vil slutte med et annet siffer enn 0.

oversikt.PNG

NB! Dersom det skal gjøres endringer på lønnsartene, er det viktig å være obs på lønnsartgruppen som er definert. Endring av denne kan få konsekvenser for lønnskjøringen. Se nærmere beskrivelse for lønnsartgruppene under.

 

De standard lønnsartene vedlikeholdes av Visma.net. Vi anbefaler derfor at du ikke gjør store endringer på disse, og mange av feltene er også låst for endring. Justeringene som kan være nødvendig er kontering, og evt. lønnsbeskrivelse dersom du ser at dette ikke stemmer med hvordan du skal benytte lønnsarten.

 

Det er også viktig å merke seg at noen av systemlønnsartene kun er mellomregningslønnsarter, dvs. at de brukes av andre lønnsarter for å komme frem til beløpet eller funksjonen som ønskes. Disse lønnsartene skal f.eks. ikke skal konteres og heller ikke rapporteres til A-meldingen. Ligger en lønnsart uten konto eller lønnsbeskrivelse, skal det derfor heller ikke endres på dette.

 

 

 

 

For å se hvordan du kan endre en eksisterende lønnsart, klikk her.

For å se hvordan du kan opprette en ny lønnsart, klikk her

 

Aktuelt brukertips