Mine områder
Hjelp

AvtaleGiro via Visma.net Autoinvoice

08-10-2021 11:01 (Sist oppdatert 03-04-2024)
  • 3 Svar
  • 3 liker
  • 3877 Visninger

Når du sender AvtaleGiro via Autoinvoice betyr det at en faktura sendes til Mastercard Payment Services (MPS, tidligere Nets) og en automatisk trekkfil blir opprettet. Som leverandør behøver man da altså ikke forholde seg til to ulike system for faktura og AvtaleGiro til sine kunder. Løsningen håndterer både trekkfilen og varsel om dette til kunden. 

 

AvtaleGiro er en tjeneste som kun kan benyttes mot privatkunder (B2C). Autotrekk for bedrifter (B2B) heter AutoGiro og støttes ikke av løsningen.

 

Forutsetninger for å aktivere AvtaleGiro via Autoinvoice

  1. Aktiv AvtaleGiro-avtale med bank.
  2. Aktiv eFaktura-avtale i Autoinvoice.
  3. Mottaker må aktivere avtale mot leverandøren i sin nettbank.

 

AvtaleGiro-avtale med bank

Dersom firmaet ikke har en aktiv AvtaleGiro-avtale med banken, må dette signeres i forkant. Ta kontakt med bank for veiledning og signering av avtaleverk. Oppgi kundeenhets-ID 229221, som er MPS sin kundeenhets-ID mot Visma.net Autoinvoice. 

 

Dersom firmaet allerede har en aktiv AvtaleGiro-avtale med via et annet system (annen kundeenhets-ID), kan man via Autoinvoiceportalen flytte den eksisterende avtalen over til Visma.net Autoinvoice. Alle kunder som allerede har signert AvtaleGiro-avtale med firmaet vil følge med over til Autoinvoice. Autoinvoice vil da kofigurere avtalen mot MPS slik at kundeenhets-ID endres til 229221. Dette signeres med Visma Sign av signaturberettiget i firmaet. 

 

Aktivering

Logg inn i Autoinvoiceportalen, gå til "instillinger" og velg "tilleggstjenester" -> "Fakturering av privatpersoner (B2C). Dersom eFaktura-avtale er aktiv her, vil du få opp en ekstra fane som heter "Avtalegiro". Fyll ut informasjonen i feltene og trykk "send".

 

 

avtalegiro_fyllut.PNG

NB! Betalingstypeposisjon er noe de fleste ikke bruker, dette er en del av KID (normalt 1, maks 2, siffer) som sier noe om hvilken type betaling det gjelder. F.eks. kan noen ha behov for å markere i KID om det gjelder en faktura eller purring. 

E-fakturareferansen er normalt kundenummer i KID.

 

Aktiveringstid

Det tar minimum en dag før avtalen er aktiv i Autoinvoice fra aktivering. Dersom aktiveringen skjer før kl 14.30, vil aktiveringen hos MPS skje kl. 06.00 påfølgende dag. Dersom aktiveringen skjer etter 14.30, vil ikke MPS aktivere dette før kl. 06.00 to dager etter. Status står som aktiv i Autoinvoice når alt er klart. 

 

avtalegiro_aktiv.PNG

 

Varsling

Mottaker av AvtaleGiroen velger selv om de ønsker varsel på trekket eller ikke. Dersom de takker ja til varsling, vil Autoinvoice generere dette. Varsel vil gå som en av følgende (i prioritert rekkefølge):

 

eFaktura: Dersom mottaker står i “Ja takk til alle”-registeret for eFaktura, vil varslingen mottas elektronisk i nettbank.

 

E-post: Dersom mottaker ikke har eFaktura vil varsel gå på e-post dersom e-postadresse er tilgjengelig. Det vil framkomme tydelig i mailen at dette kun er et varsel om automatisk trekk og ikke en faktura. 

 

Print: Dersom de to overstående alternativene feiler, vil varsel sendes pr. post. Også her vil det tydelig fremkomme at dette ikke er en faktura som skal betales. 

 

Som leverandør kan man velge å ikke varsle. Dette kan aktiveres/deaktiveres i Autoinvoiceportalen, samme sted som du aktiverer AvtaleGiro. 

 

avtalegiro_varsler.PNG

 

Under fanen "Nettbank sending Norge" kan du se oversikt over alle kunder som har inngått AvtaleGiro-avtale med leverandøren, og status på disse.

 

avtalegiro_kunder.PNG

 

 

Pris: AvtaleGiro har samme pris som andre fakturaer via Autoinvoice. Varsel på eFaktura eller e-post medfører ingen ekstra kostnad, mens varsel på print faktureres ihht utskriftstjenesten til Autoinvoice for øvrig. 

Kommentarer
av Ole Magne Nakken

Vil dette også fungerer mot B2B?

av Kristina Talleraas

Nei dessverre, kun mot privatpersoner 🙂

tormodo
CONTRIBUTOR *
av tormodo

Kor hentar systemet e-post-adresse for varsling frå?

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"