Mine områder
Hjelp

Send alle fakturaene via Visma.net AutoInvoice

17-12-2014 16:50 (Sist oppdatert 22-06-2023)
  • 0 Svar
  • 0 liker
  • 3687 Visninger

Hvorfor ikke overlate til AutoInvoice å foreta utsendingene av alle dine fakturaer? AutoInvoice kan også sende til de av dine kunder som ikke kan motta fakturaene elektronisk.

Hvis du sender en faktura via AutoInvoice, vil AutoInvoice først prøve å sende den elektronisk, hvis det ikke går vil den prøve å sende den på epost, hvis det ikke går kan den skrive den ut og sende den på papir.

 

Priser finner du her

 

Her er en mer nøyaktig beskrivelse av hvordan AutoInvoice velger hvordan fakturaen blir sendt:

  1. Hvis mottakeren er registrert i AutoInvoice for mottak av elektroniske fakturaer, vil fakturaen sendes elektronisk direkte til mottakeren. Hvis ikke sjekkes punkt 2.
  2. Hvis mottakeren er registrert i ELMA så vil fakturaen sendes via PEPPOL sin infrastruktur elektronisk til mottakeren. Hvis ikke sjekkes punkt 3.
  3. Hvis kunden ikke kan motta fakturaen elektronisk, så sjekker den om du har sendt med en faktura-epostadresse til mottakeren. Har du det, så sender den fakturaen på epost til den aktuelle adressen. (Fra Visma Global sendes epostadressen som ligger under fakturaadressen på kunden. Fra Visma Business sendes epostadressen som ligger i feltet "AutoInvoice e-fakturaadresse" som ligger i aktørtabellen.) Hvis du ikke har sendt inn noen epostadresse sjekkes punkt 4.
  4. Har du en fullstendig postadresse til kunden vil fakturaen bli skrevet ut, puttet i konvolutt og sendt på papir til mottakeren.
  5. Hvis den ikke har kunnet leverer den på en av måtene over vil du få en epost om at overleveringen har feilet. Alle fakturaer som har feilet, kan du sende på nytt til f. eks riktig adresse via AutoInvoice-portalen.

Punkt 3 forutsetter at du ikke har dekativert epostutsending under Innstillinger i AutoInvoice-portalen.

Punkt 4 forutsetter at du har aktivert print-tjenesten via AutoInvoice-portalen.

AutoInvoice-portalen

Bidragsytere
Aktuelt brukertips
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"