avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Arbeidstimer

av Anne Britt Urheim-Eriksen

Hvor mange arbeidstimer regnes det i løpet av ett år?

3 SVAR 3
Wenche Kvivesen
CONTRIBUTOR *

av Wenche Kvivesen

hei,

Noen som vet om det går å endre antall arbeidstimer(akkumulert) i Visma Lønn uten å kjøre en lønnskjøring, og om man må rapportere til A-ordninen?

Er litt redd det er noe de ønsker info om og at man dermed må sende ny/korrigert melding.

handler ikke om feil utbetalt lønn, kun feil innrapporterte timer.

 

mvh

Wenche

 

 

Godkjent løsning
Anne Marie Øvstedal
CONTRIBUTOR *

av Anne Marie Øvstedal

Hei

Fikk lyst til å kommentere litt, siden arbeidstimer iløpet av et år egentlig er et litt upresist begrep, som en da også kanskje kan få et litt annet svar på enn det som egentlig var meningen.

Tenker at 260 arbeidsdager/-døgn kanskje var litt mye? Men er selvsagt litt avhengig av om det her menes mer teknisk, og ikke faktisk. Antall arbeidstimer og årsverk er ikke helt det samme: I et ordinært årsverk regnes det 1950 timer (37,5 timer x 52 uker), av disse trekkes det ut med minus 187,5 ferietimer (25 feriedager x 7,5 timer) = 1762,5 arbeidstimer, hvis ordinær arb.tid med 25 feriedager. Da blir det 235 arbeidsdøgn (1762,5 : 7,5), men da har man ikke tatt hensyn til de såkalte "røde" dagene som også må trekkes ut hvis det er faktiske arbeidstimer en er på jakt etter. Av disse 235 er det vel også vanlig å trekke ut 5 døgn (i snitt) som går til "røde" dager, sånn at vi da er ned på 230 ordinære arbeidsdøgn - tror også det er det som ligger inne som mal for arbeidsdager når reisefradrag i selvangivelsen skal beregnes.

Hvis det er timelønnssats du derimot skal finne, så er det vanlig å ta årslønn og dele på 1950 timer for å finne den satsen. Følgelig blir månedslønna beregnet ved å ta årslønn delt på 12, eller timesats x 162,5 timer.

Mvh Anne 🙂

av Annette Langvik

Hei!

Standard er 260 arbeidsdøgn * 7,5 arbeidstime pr. dag = 1950 timer i et årsverk.

 

Annette