Mine områder
Hjelp
Elin H. Thoresen
CONTRIBUTOR ***

Faktura ved eksport til EU, korrekt MVA

av Elin H. Thoresen

Hei! Skal eksportere varer til England og vil gjerne ha bekreftet at dette blir korrekt bokført i Mamut One. Har registrert kunden med Mva kode "Eksport til EU". Vil dette overstyre koder på produktet slik at alt blir korrekt bokført mht MVA oppgave?  Ordren har fått MVA kode "Eksport til EU". Salg på produktet føres mot standard hovedbokskonto 3110. Er det noe vi må endre, eller anbefaler dere evt å gjøre dette på en annen måte ?

1 SVAR 1
Morten Heide
VISMA

av Morten Heide

Hei Elin

Innstillingen på kunden "Eksport til EU" vil overstyre evt mvaplikt forbundet med produkt du selger, og fakturaen vil bli uten mva slik den skal (Hvis solgt fra norsk selskap).   Dette vil medføre at mvakoden på fakturan blir "Eksport til eu, vare".   Det er salgskontoen på denne mvakoden som bli brukt så fremt det ikke er overstyrt via egne kontoer tilhørende produktgruppen produktet er lagt under eller innstilling for konto direkte på produktet. Sistnevnte overstyrer alt så det er nevnt.

Standard salgskonto i Mamut for avgiftsfritt salg er 3110.    Ønsker dere en annen konto til dette, er en avgjørelse dere må ta. Men det går da hovedsaklig ut på hvordan dere vil at deres regnskap skal være.
Noen hadde kanskje lagt en egen konto for denne type salg slik at lettere kan se hva som er vanlig innlands avgiftsfri omsetting og ikke.  Men man er ikke avhengig av det da mva kodene som brukes er forskjellige og det er det som brukes i forbindelse med f.eks. mva-meldingen.

Ønsker man å endre på standardkontoen på mva koden, så gjøres det her:
Vis - innstillinger - regnskap - regnskapsinnstillinger - vedlikehold av avgiftssatser - Eksport til EU, varer.
Evt andre også om du ønsker å endre.  

Håper dette gir mening. Bare spør om noe er uklart.

Mvh,
Morten Heide
Visma Mamut Support