avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
CONTRIBUTOR *

sluttoppgjør

Ansatt som slutter i år, må man utbetale alle feriepengene i år.  eller kan man vente til neste år når den ansatte ønsker det. 

4 SVAR 4

Sv: sluttoppgjør

Hei,

du kan vente med å utbetale feriepengene, dersom dere vil det. Den ansatte har ikke krav på at de skal utbetales neste år. Det er opp til dere som arbeidsgiver å bestemme.

Sv: sluttoppgjør

Hei 🙂

I utgangspunktet skal sluttoppgjøret utbetales til ansatt når den ansatte slutter, men man kan avtale at det utbetales på et senere tidspunkt. 

 

Når du slutter i jobben

Når arbeidsforholdet opphører, skal arbeidstakeren ha utbetalt feriepengene som er opptjent fram til sluttdato. Utbetalingen skal skje siste lønningsdag før du slutter. Dersom deler av feriepengegrunnlaget ikke lar seg beregne innen dette tidspunktet, kan dette beløpet utbetales i forbindelse med det avsluttende lønnsoppgjøret. Avtale /tariffavtale kan åpne for annet utbetalingstidspunkt.

 

Kilde:

https://www.arbeidstilsynet.no/arbeidsforhold/ferie/feriepenger/

CONTRIBUTOR *

Sv: sluttoppgjør

Hei 🙂

Det var det jeg mente også, at man kan vente til neste år så lenge arbeidsgiver og ansatt er enige.

Men noen sier at det blir problem ved feriepengeutbetaling neste år pga A-melding pga sluttdato i år.

Highlighted

Sv: sluttoppgjør

Det er ikke noe problem i Visma Lønn. Den ansatte skal stå som sluttet, også er det slik at den ansatte allikevel blir innrapportert til A-melding, ved eventuelle måneder det er kjørt lønn på vedkommende.