avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Sorter etter:
av Morten A Karlsen VISMA
 Support har fått spørsmål om det er mulig å lage seg demo / test firma. Det er det og gjøres på følgende måte: 1- I oppstartsbildet i Visma Lønn, velg "Nytt firma". Oppgi et ønsket navn. Legg inn nødvendig informasjon, IKKE bruk samme org.nr som i ditt vanlige firma.  Du kan opprette fiktive org.nr på denne siden: http://prag.matisk.com/. Hvor mange firmaer du kan opprette styres av ditt firmas lisens. Alle kunder har mulighet til å opprette 2 firmaer.  2- Opprett det antall ansatte som du ønsker. Fødselsnr. finner du her: http://prag.matisk.com/    Hvis du skal lage testfirma som også skal brukes til test mot Visma.net. Gjør da følgende i tillegg til ovenstående. 3- Logg inn i Visma.net, Settings, Bedrifter, opprett et nytt firma.  Bruk samme org.nr. som i pkt. 1 over. Kryss av for at firmaet er "Demovirksomhet". Dette valget er ikke mulig å endre senere.   Alle brukere som kun er knyttet til dette firmaet vil ikke bli belastet i hht gjelde priser.    De "ansatte" må da ha egne e-postadresser. Vi anbefaler at du IKKE bruker din vanlige adresse. Du kan lese mer om hvordan lage e-post alias her.  - https://www.dinside.no/data/du-har-uendelig-mange-gmail-adresser/61264928 Følgende er da mulig. Du oppretter deg en gmail konto. Hvis du da heter "Ole", så forsøker du å opprettet en konto som for eksempel "olevnet" for "Ole Visma net". Så inne på test ansatt nummer en legger du da inn e-postadressen "olevnet+1@gmail.com". Vi anbefaler videre at nummeret du legger inn er overensstemmende med ansattnummer.  Hvis du har flere testfirmaer, så kan du for eksempel bruke adressen "olevnet+1Demo1@gmail.com" og "olevenet+1Demo2@gmail.com".  Hvor " olevnet+1Demo1" er ansatt 1 i testfirma "Demo1" og "olevenet+1Demo2" ansatt 1 i testfirma "Demo2".      
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎15-06-2018 10:05
Veiledning på hvordan man enkelt kan utbetale feriepenger i Visma Lønn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎15-06-2018 10:04
Ønsker man å utbetale dagslønn må man opprette en egen lønnsart for dette i Visma Lønn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎14-06-2018 15:39
Ofte stilte spørsmål og feilsøking vedr integrasjon med Visma.net (OPG og Sync Engine).
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Renatem VISMA ‎14-06-2018 14:27
Lønnstrekk kommer kun for ansatte som ligger med fast transaksjon "Fastlønn"
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎14-06-2018 08:13
Ny elektronisk skattekortløsning
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎07-06-2018 13:49
I Visma Lønn må du opprette en bankforbindelse for å utføre direkte betaling via bank med remitteringsfil.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎07-06-2018 13:48
Du finner versjonen under "Hjelp / Om Visma Lønn" Siste versjon er nå 13.00.    Har du en lavere versjon kan du laste ned siste versjon ved å velge nedlastinger på høyre side. Krever innlogging. Visma Avendo Lønn har egne nedlastingssider. 
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎07-06-2018 13:42
 Har du Visma Lønn versjon 13 må du følge denne fremgangsmåten.           Du kan også sende betalinger til Autopay i versjon 12.10, fremgangsmåten er beskrevet her.   Du lager bankfil i VL - med format Nets BBS - bankoppsett i VL. Påse at det ligger samme bankkontonummer i "Firmaopplysninger" som avtalen i Autopay.  Logg deg inn i Autopay - her må du ha en gyldig avtale Du trenger rolle "Uploader" og "Payroll Access" på din bruker:    I Autopay under “Administrasjon / Betalingsinformasjon” må det være huket av for “Tillat opplastning av lønnsutbetalinger”. Gå på “Oversikt” og velg “Laste opp lønnsutbetalinger”.  Finn igjen filen og last opp. Vær oppmerksom på at du må ha rolle AutoPay Accountant for å kunne se detaljene.  Når filen er lastet opp vil du få en melding som dette:  Gå så på valget "Approval, Godkjenn" for å betalingen skal bli sent til banken.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎07-06-2018 10:46
Jeg ønsker å slette ett eller flere firmaer.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎05-06-2018 13:03
Dette er lønnsarten for lønn uten arbeidsgiveravgift benyttet av ideelle / skattefrie organisasjoner. Det er fult mulig å endre "Behandl.regel" til "Timelønn" eller noe annet etter ditt behov. Du bør vurdere om dere ønsker å ha en annen hovedbokskonto for å skille mellom arb.g.avgiftspl. lønn og ikke.        
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎04-06-2018 15:00
Hvordan registrere ekstra forskuddstrekk på ansatte, og hvordan korrigere skatt som er registrert feil i forhold til ansattes skattekort.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎04-06-2018 10:30
For personer bosatt i Norge er det skatteplikt til Svalbard når oppholdet er på minst 30 dager sammenhengende.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Gunnar Glendrange VISMA ‎01-06-2018 12:46
Vi anbefaler at du skjuler sluttede ansatt istedet for å slette.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Nils Petter Andersen2 VISMA ‎30-05-2018 13:37
 Når pensjon utbetales til en tidligere ansatt, som nå bor i utlandet (emigrert), skal skattetrekket merkes i a-meldingen med "Kildeskatt på pensjon". Dette gjøres ved at det på den ansatte i feltet "Kommune" i ansattbildet, under "Forskuddstrekk og feriepengeopplysninger"  legger inn kommune 2435. Kommune er en tabell som ikke ligger fremme som standard, så denne må hentes frem via tabelloppsett.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎28-05-2018 15:15
Hvordan registrere overtidsmat og den trekkpliktige delen i Visma Lønn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎28-05-2018 10:20
Husk å legge inn fraværsmal på ansatte før du begynner å registrere fravær om personen har annen arbeidsplan enn standard 5-dagers uke. Dvs. har annen stillingsbrøk en 100%.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Morten A Karlsen VISMA ‎28-05-2018 10:19
Egne fraværsmaler vil ikke bli vedlikeholdt av Visma Lønn.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sandra Iselin Olsen VISMA ‎25-05-2018 14:22
For at timelistene skal importeres med riktig lønnsart til Visma Lønn i lønnskjøringen så må timekodene i Visma.net Time knyttes til riktige lønnsarter   Dersom timelistene er godkjent og du ikke har knytte timekoden til  en lønnsart eller knyttet til en ugylidg lønnsart så finnes det to mulige løsninger å løse dette.   En administrator kan gjøre følgende: Gå inn på "Visma.net Calendar / Innstillinger". Knytt timekodene til riktige lønnsarter Slett timetransaksjonene som er registrert på timekoder med feil lønnsart. Her må hver enkelt transaksjon på hver enkelt bruker slettes. Registrer timetransaksjonene på nytt igjen. Nå skal timekoden være knyttet til en riktig lønnsart. Bekreft og godkjenn timelisten, og overføret deretter til Visma Lønn.   I versjon 12 av Visma Lønn har vi nå fått en ny mulighet å koble transaksjonene til riktige lønnsarter: Gå inn på "Verktøy / Administratorfunksjoner / Generelt / Generelt" Legg inn 700332 i feltet "Start skjermbilde". Her kan du sette lønnsartnummeret i endremodus enten ved å høyreklikke på lønnsartnummeret, eller stå på lønnsartnummeret det gjelder og trykke på F2. Les inn timetransaksjoner på nytt igjen.   Anbefaling fra support: Ved oppsett av nytt firma i Visma.net Time anbefaler vi at det gjøres en test på at timekodene er satt opp korrekt ved å registrere timer og overføre til lønn på f.eks. en administrator. Dette for å unngå at timekodene er koblet på feil lønnsart eller mangler lønnsart.
Vis hele artikkelen
Sist oppdatert av Sandra Iselin Olsen VISMA ‎25-05-2018 13:53
I Visma Lønn versjon 13 (mai 2018) har støtte for å remittere Visma.net Autopay.    For å sette opp Visma.net Autopay integrasjonen må du gjøre følgende: Du må bestille Visma.net Autopay, hvis du ikke benytter Autopay fra før. For mer informasjon les her. Du vil motta en avtale på e-post som må godkjennes.  On Premis Gateway Visma Lønn bruker On Premis Gateway til å kommunisere med Visma.net. Har dere ingen Visma.net tjeneste fra før så kan det være at OPG ikke er installert. Du kan lese mer om det her. Visma Lønn Du aktiverer tjenesten under "Rutiner / Registrering / Visma.net / Oppsett".    Videre oppretter du bankavtalen under "Grunndata / Firmaopplysninger / Oppsett / Bankforbindelse". Trykk på knappen "Ny". Eneste du trenger å angi her er "Bankformat - Visma.net Autopay".    Legg inn en Visma.net Autopay bruker under "Grunndata / Firmaopplysninger / Oppsett / Visma.net". Den brukeren blir brukt for logging hvis betalingen skal feile i Visma.net Autopay.    Visma.net Customer administrator må angi roller på bruker i Visma.net / Admin / Brukere og roller". Følgende roller som må tildeles er: Autopay Payroll Access - Gis tilgang til å se betalingen i Visma.net Autopay. Autopay Approver - Har muligheten til å godkjenne betalingen i Visma.net Autopay. Autopay Administrator - Har muligheten til å opprette bankavtale i Visma.net Autopay.    Videre må bankavtalen også opprettes i Visma.net Autopay under "Administrasjon".  Les mer om bankavtaler her.   Betale fra Visma Lønn Nå er det klart til å generere betalingsfil fra Visma Lønn til AutoPay. Når du skriver ut bankliste velger du riktig bankforbindelsesnr til Autopay.  Når du lukker rapporten får du opp skjermbildet Visma.net AutoPay. Ønsker du å se betalingsforslaget før du sender til AutoPay velger du " Se betalingsforslag " . Når du skal overføre til AutoPay krysser du av for Overføre og deretter " Send betalingsforslag til AutoPay " . Du kan se tidligere betalingsforslag under knappen "Betalingsforslag".    Du finner også AutoPay skjermbilde under " Rutiner / Visma.net / AutoPay " .   Etter at betalingen har blitt sendt fra Visma Lønn, logger godkjenner seg inn i Visma.net Autopay og godkjenner betalingen. Passordet for å godkjenne betalingen er det samme passord som brukeren benytter for å logge seg inn i Visma.net.    I samme bilde har du også mulighet til å "Kansellere betalingen".    Forklaring til feltene i skjermbilde Visma.net AutoPay: Feltbeskrivelse Betalingsforslag Forklaring til felt Overføre Når du skal sende betalingsforslag til AutoPay må du huke av i feltet. Betalingsnr Unikt nummer for betalingsforslag hentes fra tabellen betalinger. Overfør.dato Henter " Utlønningsdato " på lønnskjøringen. Beskrivelse Skriver beskrivelse som ligger på lønnskjøringen, er feltet blank på lønnskjøringen blir teksten " Overført fra lønnskjøring XX-2018 " lagt i feltet. Lønnsår Skriver lønnsår fra lønnskjøringen Lønnskjørenr Skriver kjørenr i fra lønnskjøringen Referanse I feltet referanse blir det bygd opp en unik nøkkel. Den er bygd opp på følgende måte: Lønn: For eksempel . L2018_2_4 L= lønn 2018 = Lønnsår 2 = Lønnskjørenummer 4= Betalingsnr Forskudd: For eksempel . F2018_3_5 F= Forskuddsutbetaling 2018 = Lønnsår 3 = Lønnskjørenummer 5= Betalingsnr Bank partner Skriver nr på bankpartner som er valgt i bankforbindelse når du skriver ut bankliste.   Visma.net Autpay logg Du finner AutoPay logg under " Verktøy / Administratorfunksjoner / Status / AutoPay logg " .  
Vis hele artikkelen
Aktuelt brukertips
Relevante linker
Påloggede brukere (370)