Mine områder
Hjelp
charlottesn
CONTRIBUTOR **

Calendar grensegjengere

av charlottesn

Regnskapskontor i Halden, en stor kunde vi nå starter opp lønnskjøring for i Januar 2023 har ca 35-40% ansatte som er grensegjengere. Det vi nå har erfart i lønnskjøringen for Januar 2023, er at Calandar ikke håndterer grensegjengere om grensegjengerne skal ha tillegg utover sin fast lønn som de registrerer i Calendar. Hadde vi fått denne informasjonen før vi valgte visma payroll hadde vi nok ikke valgt visma payroll. Fastlønn er også veldig innviklet for grensegjengere, men vi har fått det til. 

 

5 SVAR 5
charlottesn
CONTRIBUTOR **

av charlottesn

Skriver her hva vi ønsker skal prioriteres med grensegjengere. Gir oss ikke, vi sliter. 

  • Koder for «Grensegjengere» rapporteres ikke inn med utenlandskode til Altinn
  • Kode for avspasering/utbetaling av prosent, virker ikke for «Grensegjengere»(må legges inn dobbelt)
  • Lønn for «Grensegjengere» må legges inn med fast lønn og timer, dette gjør det vanskelig ved lønnsøkning og etterbetalinger

 

Siri_Hovland
PARTNER

av Siri_Hovland

Vår erfaring med grensegjengere i Payroll er også at det er mulig å få til, men med en god del manuell jobb med lønnsartene. Ønsker oss en mye smidigere løsning for dette med grensegjengere.

Sylvia Reiersen -
CONTRIBUTOR **

av Sylvia Reiersen -

Jeg har også mye manuell jobb med grensegjengere, da de ofte har både ekstra timer, overtid og annet som skal med i lønn. Mitt ønske er at det på ansattkortet defineres "skattemessig bosatt land" og "spesielle inntjeningsforhold". Om dette hadde gått an, hadde vi kunnet brukt de samme lønnsartene som på de som er skattemessig bosatt i Norge. Dessuten ville lønnsartene fra Expence også komme riktig over. Kilometergodtgjørelse f.eks - denne er det mye automatikk i. Må også nevne utbetaling av feriepenger, dette skal være en enkel, automatisk øvelse. For grensegjenger må vi føre feriepengene ut og så inn igjen på en "grensegjengerlønnskode". 

 

charlottesn
CONTRIBUTOR **

av charlottesn

Ja, det var det svaret vi også fikk, men det vil ikke vi. Slik det er nå, blir ikke tillegg for grensegjengere registrert mot Sverige. Får vi problem med Skatteetaten, får vi fortelle de at Visma Payroll ikke håndterer dette. 

Vi hadde huldt & lillevik tidligere, hvor dette gikk fint. 

 

June K. Akselsen1
CONTRIBUTOR ***

av June K. Akselsen1

Tror nok ikke Skatteetaten vil akseptere at du "skylder" på lønnssystemet. Er enig i at løsningen er tungvint - men det er som med en del andre forhold i Payroll - vi må leve med dårlige løsninger til det kommer noe bedre. 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"