Mine områder
Hjelp
Tormod Solem Slupphaug
CHAMPION ***

Faktura fra VPM til AutoInvoice eller VB?

av Tormod Solem Slupphaug

Vi tok i bruk VPM 01.01.2020. Da systemet og integrasjoner ble satt opp i fjor høst, ble det satt opp integrasjon av faktura fra VPM slik at disse sendes til Visma Business og deretter ut til kunde via AutoInvoice.

 

Dette har imidlertid skapt mye krøll for oss, da integrasjonsløsningen mellom VPM og VB her er mangelfull og sårbar for feil. Noen av problemene vi har hatt er:

  • Fakturasynk har stoppet helt opp pga. manglende matchende verdi i betalingsbetingelser (kan velges fritt i VPM, men hver enkelt verdi (14, 30, etc.) må legges inn manuelt i VB).
  • Tilbakedatering av fakturadato (f.eks. til slutten av forrige måned) skaper kluss, da fakturadato er et felt som ikke kan overføres fra VPM til VB.
  • Det er ikke mulig å overføre fakturamalen/oppsettet fra VPM til VB. Krever manuell innleggelse av fakturaformular og alle felt som skal være med i VB. Kan lett medføre at verdier man legger inn i fakturaen i VPM (slik som f.eks. ordrenummer m.m.) ikke blir med over til VB.
  • Generell mismatch mellom faktura som genereres inne i VPM og i VB.

 

I og med at integreringsløsnignen av faktura mellom VPM og VB for vår del har fungert med noe blandede hell, lurer jeg på hva andre har gjort her. Har forstått det slik at det går an å sende faktura direkte fra VPM til AutoInvoice uten å være innom VB. Bakdelen med dette er at det da (mest sannsynlig manuelt) må leses inn en fil/fakturalogg til VB med jevne mellomrom for å få oppdatert regnskapstallene.

 

Noen som har erfaringer her og meninger om hva som er beste praksis?

9 SVAR 9
Tormod Solem Slupphaug
CHAMPION ***

av Tormod Solem Slupphaug

@Anonymous Heisann. Når er dette planlagt fikset?

T Kroglund
PARTNER

av T Kroglund

Hei

Vi i Abacus IT har laget en journal integrasjon mellom PM og Visma Business. I korte trekk betyr dette at man sender faktura selv direkte  fra PM via Autoinvoice. De som jobber i Visma Business importerer alle sendte fakturaer automatisk fra PM. Se vedlegg for mer informasjon om hvordan dette fungerer.

Tormod Solem Slupphaug
CHAMPION ***

av Tormod Solem Slupphaug

Hei. Hvordan kan man sende faktura direkte fra PM til AutoInvoce? Visste ikke at dette var et valg. Har tidligere spurt Visma om det, men de kan som regel ikke svare på noe av det jeg spør om.

T Kroglund
PARTNER

av T Kroglund (Oppdatert ‎06-01-2021 15:47 av T Kroglund PARTNER )

Hei 

Med std. integrasjon kan du ikke sende faktura direkte fra PM via Autoinvoice dersom du har VB i den andre enden. For å få dette til kan du benytte vår (Abacus IT) fakturajournalintegrasjon til VB. Da aktiverer man Autoinvoice i PM og tilpasser fakturaflyt, jmf. den. Koster kr. 5000,- i etablering og 1490,- pr, mnd. Enkelt og greit.

Tormod Solem Slupphaug
CHAMPION ***

av Tormod Solem Slupphaug

Ser at Visma.net ERP blir nevnt flere ganger. Hva er forskjellene mellom Visma Business og Visma.net ERP, og hvilket system anbefales av Visma selv (på generell basis, og mtp. best mulig integrasjon med VPM)?

Mikael Björk
PARTNER

Hej Tormod.

 

Den stora skillnaden är att Visma Business är ett "installerat" program och Visma.net ERP är ett molnbaserat. Men är det så att du ska använder Visma.net PM som ditt program och VB eller Vnet som ekonomisystem så skulle jag rekommendera dig att använda Visma.net ERP, då blir alla dina system molnbaserade.

 

Vi har själva i vårat företag gått från Visma.net PM och Visma Business till Visma.net PM och Visma.net ERP. 


_______________
Mikael Björk
VD / CEO
Traventus ABCustomer Success Partner of the Year
nrmyhra
CONTRIBUTOR **

av nrmyhra

Vi har slitt med mye av det samme, og har bla. brukt en del tid på å endre fakturamalene i VB. Likevel er det åpenbare felter som ikke matcher. 

 

Pr i dag sitter vi med en god løsning for timeføring og fakturering, men sliter med en dårlig kombinasjonsløsning inn mot VB. 

 

Vi vurderer også å gå på en ren VPM-fakturering, og bare overføre dataene til VB, men har ikke landet ennå. 

Mikael Björk
PARTNER

av Mikael Björk

Jag skulle rekommendera att du pratar med din befintliga partner innan du kontaktar en annan. Din befintliga har kanske också en lösning, har du pratat med om?


_______________
Mikael Björk
VD / CEO
Traventus ABCustomer Success Partner of the Year
T Kroglund
PARTNER

av T Kroglund

Hei - ut i fra det du skriver, kan man også her ta i bruk fakturajournalintegrasjonen mellom PM og VB. Da er det PM som håndterer all fakturering og man bruker blankettoppsettet i PM som grunnlag til kunde. OM du vil, kan du få en uforpliktende og kostnadsfri gjennomgang av Abacus sin journalintegrasjon mellom PM og VB. Ta bare kontakt med meg:
Terje Kroglund, terje.kroglund@abacus-it.no, +47-90145746.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"